Με τον Ντέβιν Μπούκερ να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι, οι Φοίνιξ Σανς κατάφεραν να επικρατήσουν στο Λος Άντζελες των Λέικερς με 113-100 και να πάρουν την πρόκριση με 4-2 νίκες για τα ημιτελικά της Δυτικής Περιφέρειας του NBA, όπου θα αντιμετωπίσει τους Ντένβερ Νάγκετς.

Ο αστέρας των «ήλιων» ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 47 πόντους (7/12 δίποντα, 8/10 τρίποντα, 9/9 βολές), ενώ είχε επίσης 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 μπλοκ σε 46 λεπτά συμμετοχής. Πολύ καλός ήταν ο Τζέι Κράουντερ με 18 πόντους (6/9 τρίποντα), ενώ 8 πόντους και 12 ασίστ είχε ο πάντα πολύτιμος Κρις Πολ.

Για τους «λιμνάνθρωπους», ο ΛεΜπρον Τζέιμς είχε 29 πόντους, ενώ 20σημείωσε ο Ντένις Σρέντερ και 19 πόντους ο Κεντάβιους Κόλντγουελ-Πόουπ. Σε ό,τι αφορά στον Άντονι Ντέιβις, αγωνίστηκε μόλις 5 λεπτά, καθώς ένιωθε ενοχλήσεις στον προσαγωγό.

ΛεΜπρον Τζέιμς: Αντιμέτωπος με κάτι πρωτόγνωρο

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Λεμπρόν Τζέιμς αποκλείεται από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ καθώς, μέχρι τώρα είχε ρεκόρ 14-0 στην καριέρα του. Ο «βασιλιάς» έμεινε εκτός συνέχειας από τόσο νωρίς για πρώτη φορά στην καριέρα του, κάτι που σίγουρα κανείς δεν περίμενε στην αρχή της σεζόν και δεδομένου πως η ομάδας του έμπαινε στο πρωτάθλημα με τον τίτλο του πρωταθλητή.

Επίσης, μέχρι φέτος ο σούπερ σταρ των Λέικερς από το 2011 ως το 2018 δεν έλειψε από τους τελικούς.