Για τον Ντιέγκο Μαραντόνα όπως τον έζησε, εντός και εκτός γηπέδων, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Μανώλης Μαυρομμάτης.

«Το 1986 (Μουντιάλ) ευτύχησα να δω τον Μαραντόνα στο μεγάλο παιχνίδι με την Αγγλία με το «Χέρι του Θεού». Είχα δει ότι ήταν χέρι… Από ‘κει και ύστερα έγινε διάσημος, με το φανταστικό δεύτερο γκολ του στο ματς. Η μεγάλη φωτογραφία ενός Μεξικανού φωτορεπόρτερ με το «Χέρι του Θεού» κοσμεί σήμερα τα γραφεία της Βρετανικής Ομοσπονδίας στο Λονδίνο» δήλωσε ο αθλητικογράφος.

«Είχε πάει ήδη στη Νάπολι όταν χρειάστηκε να παίξει η Αργεντινή με την Ιταλία αποκλείσθηκε, και αδικήθηκε, και ο Μαραντόνα δεν κάθισε σε στάση προσοχής στην ανάκρουση των εθνικών ύμνων, κι αυτό ήταν η μεγαλύτερη προσβολή για την Ιταλία» είπε ο κ. Μαυρομμάτης.

Στο αιώνιο ερώτημα «Πελέ ή Μαραντόνα;» ο Μανώλης Μαυρομμάτης απάντησε «Πελέ, γιατί ήταν εντός και εκτός των γηπέδων…»

«Του πήρα συνέντευξη σε μικρά αποδυτήρια στο γήπεδο της Νάπολι στο Σαο Πάολο (μετονομάζεται σε Μαραντόνα). Ανέδειξε και τη Νάπολι ως περιοχή» τόνισε ο δημοσιογράφος.

«Έκανε το πρώτο του παιδί στη Νάπολι, έκανε οχτώ παιδιά σε τρεις διαφορετικές χώρες, εκ των οποίων τα τρία τα αναγνώρισε πριν περίπου έξι μήνες» πρόσθεσε ο Μανώλης Μαυρομμάτης.