Μοναδική στα χρονικά πρέπει να είναι η εντολή που είχε λάβει από τη διοίκηση της Γιουβέντους ο Πάολο Μοντέρο.

Ο Ουρουγουανός, παλαίμαχος πλέον, αμυντικός είχε υπογράψει στους μπιανκονέρι το 1996 και παρέμεινε ως το 2005, κατακτώντας τίτλους, δόξα, την αγάπη των οπαδών της ομάδας του και την αντιπάθεια των αντιπάλων του.

Μέσα σε αυτά τα εννιά χρόνια, ο Μοντέρο ήταν πάντα σταθερά καλός στην απόδοση του, εκτός από μια συγκεκριμένη περίοδο: Τους πρώτους μήνες μετά τον γάμο του. Μήνες στους οποίους ο Πάολο, ο οποίος δεν έκανε και την πιο ήσυχη ζωή ως τότε, αποφάσισε να… σοβαρευτεί, να ηρεμήσει και να ζήσει ως οικογενειάρχης.

Η πτώση στην απόδοσή του, όμως, προβλημάτισε τους ανθρώπους της Γιούβε, με τον τότε γενικό διευθυντή, Λουτσιάνο Μότζι, να εντοπίζει τελικά το πρόβλημα και να έχει και τη λύση.

«Με φώναξε στο γραφείο του ο Μότζι και μου είπε ότι τα πράγματα ήταν απλά: Από την ημέρα που παντρεύτηκα είχα σταματήσει να ξενυχτάω και η απόδοσή μου είχε πέσει, άρα ή θα άρχιζα να ξενυχτάω πάλι ή θα με πουλούσαν. Αυτό μου είπε. Και τελικά όταν άρχισα να ξενυχτάω πάλι, η απόδοση μου ανέβηκε ξανά», παραδέχθηκε σε συνέντευξή του ο Ουρουγουανός, ο οποίος μάλλον έπεισε και τη σύζυγό του ότι ήταν προς όφελος της οικογένειάς τους να αρχίσει τα ξενύχτια ξανά…