Πώς θα σας φαινόταν ο Λιονέλ Μέσι στη Ρεάλ Μαδρίτης; Κι όμως, το 2013 ο Φλορεντίνο Πέρεθ επιχείρησε να το κάνει πραγματικότητα.

Ο Αργεντίνος άσος έχει ταυτιστεί με τη Μπαρτσελόνα αλλά έχει την αναγνώριση και των αντιπάλων του. Και όχι μόνο την αναγνώριση, αλλά και την επιθυμία τους να συνεργαστούν μαζί του, όπως αποκάλυψε ο Τζανλούκα Ντι Μάρτζιο.

Ο δημοσιογράφος του Sky Italia, ο οποίος θεωρείται εκ των κορυφαίων, αν όχι ο κορυφαίος, σε θέματα μεταγραφών, έβγαλε βιβλίο με άγνωστες ιστορίες από τις προηγούμενες μεταγραφικες περιόδους και εκεί αποκαλύπτει και την προσπάθεια της Ρεάλ να αποκτήσει τον Μέσι.

Συγκεκριμένα, ο Ντι Μάρτζιο γράφει ότι το 2013 ο πρόεδρος των Μαδριλενων, Φλορεντίνο Πέρεθ, ήταν αποφασισμένος να δώσει 250 εκατ. ευρώ στη Μπαρτσελόνα, ποσό που προοριζόταν για την ανακαίνιση του Σαντιάγκο Μπερναμπέου, για να ντύσει στα λευκά τον Αργεντίνο, ο οποίος όμως ενημέρωσε τους απεσταλμένους του Πέρεθ ότι δεν ενδιαφέρεται.

Κάτι που επιβεβαίωσε και στη συνέχεια, όταν αρνήθηκε την πρόταση για 8ετές συμβόλαιο με 23 εκατ. ευρώ ετησίως και προμήθεια 16 εκατ. ευρώ στον πατέρα του και μάνατζερ του, προκειμένου να γίνει η μεταγραφή.