Αρκετοί προπονητές της Σούπερ Λίγκας δεν περιμένουν να ζήσουν από τα λεφτά που βγάζουν από το ποδόσφαιρο. Διαβάστε τα εισοδήματά τους, με τον Παύλο Δερμιτζάκη του ΠΑΟΚ να αναδεικνύεται πρωταθλητής σε αυτή την αναμέτρηση.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal»:

«Εγώ, δόξα τω Θεώ, δεν ζω από το ποδόσφαιρο» παραδέχτηκε μετά παρρησίας προ ημερών ο Παύλος Δερμιτζάκης και μας μοίρασε την κατάλληλη πάσα για να διενεργήσουμε μια μίνι έρευνα σχετικά με τους προπονητές της Super League που έχουν εισοδήματα και από άλλες δουλειές.

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις φορολογικές τους δηλώσεις, αλλά ψάξαμε και «αλιεύσαμε» διάφορες πληροφορίες. Βάσει αυτών λοιπόν προκύπτει ότι συνολικά έξι από τους 16 προπονητές (συμπεριλαμβανομένου του Δερμιτζάκη) αντλούν έσοδα και μακριά από τους πάγκους, ενώ συνυπολογίσαμε ως 7ο και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος πλέον ανέλαβε την κυπριακή Ομόνοια, μετά το πρόσφατο “διαζύγιό” του με την ΑΕΚ.

Και ο μπαξές περιλαμβάνει παράπλευρα έσοδα από διάφορους τομείς: καταστήματα ρούχων, κατασκευαστική εταιρεία, ακίνητα, εστιατόριο, υπό κατασκευή ξενοδοχειακή μονάδα, ακαδημία ποδοσφαίρου.

Πρωταθλητής ο Δερμιτζάκης!

Λογικά, πάντως, μόνο η κατασκευαστική εταιρεία του Εκτορ Ραούλ Κούπερ στην Αργεντινή μπορεί να συγκριθεί με την ανώνυμη Αφοί Δερμιτζάκη ΑΒΕΕ που ιδρύθηκε το 1990 από την οικογένεια του τεχνικού του ΠΑΟΚ και καταπιάνεται με την εξόρυξη και επεξεργασία μαρμάρων (όπως σας είχε ενημερώσει αναλυτικά η στήλη “Insert & Delete”). Σκεφτείτε μόνο ότι τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στη Χρυσούπολη Καβάλας και απλώνονται (μαζί με το εργοστάσιο και τις εγκαταστάσεις) σε μια έκταση 20.000 τ.μ.!

Από κει και πέρα, βέβαια, υπάρχουν και τέσσερα υποκαταστήματα σε Αθήνα, Ηράκλειο, Χανιά και Ισπανία (!) και τρία λατομεία σε Καβάλα, Δράμα και Θάσο. Και επειδή η φήμη της εταιρείας δεν έχει περιχαρακωθεί στα στενά ελληνικά όρια, προϊόντα της έχουν χρησιμοποιηθεί σε γνωστά έργα στο εξωτερικό.

Προπονητές και φραγκάτοι

Σε ό,τι αφορά λοιπόν τις «άλλες δουλειές», ο Παύλος Δερμιτζάκης είναι εν δυνάμει πρωταθλητής! Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι κοουτσάρει για την πλάκα του.

Έκτορ Ραούλ Κούπερ

Ο προπονητής σταρ της Super League ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, αλλά έχει την οικογένειά του στην Ισπανία και την επιχείρησή του στην Αργεντινή. Και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, έχει επενδύσει σε κατασκευαστική εταιρεία. Η κλίση του άλλωστε στο… χτίσιμο είναι αποδεδειγμένη και στο ποδόσφαιρο. Αν του δώσεις τα κατάλληλα υλικά, θα παρουσιάσει ανταγωνιστική ομάδα

Βαγγέλης Βλάχος

 Όταν ανέλαβε τον Αστέρα Τρίπολης τον Οκτώβριο του 2009 κόντευε να συμπληρώσει 3,5 χρόνια μακριά από τους πάγκους, όμως στο διάστημα αυτό δεν αντιμετώπισε βιοποριστικό πρόβλημα. Είχε αφοσιωθεί άλλωστε στην επιχείρησή του, μια και είναι ιδιοκτήτης δύο καταστημάτων ένδυσης στην αγορά της Γλυφάδας. Το ένα έχει τιμές για κάθε βαλάντιο και το άλλο συνίσταται για ακριβά (γυναικεία) γούστα.

Σάκης Τσιώλης

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καρδίτσα, ετοιμάζεται να επενδύσει ο Σάκης Τσιώλης. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου είναι εκκολαπτόμενος ξενοδόχος, αφού έχει κινήσει τις διαδικασίες για να «σηκώσει» ξενοδοχειακή μονάδα κοντά στη Λίμνη Πλαστήρα σε ένα πραγματικά ειδυλλιακό τοπίο που μαγεύει τον επισκέπτη. Η οικοδομή βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στα θεμέλια.

Μαρίνος Ουζουνίδης

Ανάμεσα στην Ξάνθη και την Κομονητή -σε μία περιοχή η οποία υπάγεται στο Νομό Ροδόπης- ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει ιδρύσει ακαδημία ποδοσφαίρου προσελκύοντας πολλά παιδιά. Συνοδοιπόρος του σε αυτήν την επιχειρηματική κίνηση (που ξεκίνησε αφότου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια) είναι ο άλλοτε συμπαίκτης του στην Ξάνθη και νυν τεχνικός της Αναγέννησης Γιανιτσών, Παναγιώτης Γκουτσίδης.

Γιώργος Παράσχος

Ο Γιώργος Παράσχος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, αλλά «ρίζωσε» στην Καστοριά απ’ όπου και κατάγεται η σύζυγός του. Εκεί λοιπόν ο τεχνικός της Ξάνθης έχει ακίνητη περιουσία, την οποία και μισθώνει. Εισπράττει ενοίκια από σούπερ μάρκετ έως και βενζινάδικο. Στην Καστοριά, πάντως, αποσύρεται και κάθε φορά που θέλει να ηρεμήσει από τις σκοτούρες του ποδοσφαίρου.

Ντούσαν Μπάγεβιτς


Τόσα χρόνια στην Ελλάδα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποφάσισε κάποια στιγμή να αναπτύξει και επιχειρηματική δράση. Έχει λοιπόν στην ιδιοκτησία του ένα φημισμένο εστιατόριο με ασιατική κουζίνα στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας. Εκεί μάλιστα στις 19 Απριλίου 2010 ο Σταύρος Αδαμίδης του είχε προτείνει ανανέωση συμβολαίου σε μια συνάντηση που ξεκίνησε ως γεύμα και κατέληξε σε δείπνο.