Επτά ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία περιμένει τα υπομνήματα των εμπλεκόμενων…

Το ραντεβού, μετά την αναβολή της περασμένης εβδομάδας, ήταν προγραμματισμένο για το πρωί (10:00) της Πέμπτης. Και ήταν όλοι εκεί… Η ΠΑΕ Ξάνθη που εκπροσωπήθηκε από τους κ.κ. Στράτο, Δασκαλάκη, Χριστοδούλου, Δετσαρίδη, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ που εκπροσωπήθηκε από τους κ.κ. Μαυρομάτη, Κατσά, Μπίρσα, Φωτιάδη και η ΠΑΕ Ολυμπιακός που εκπροσωπήθηκε από τους κ.κ. Καρπετόπουλο, Χατζησαββάογλου, Τσιρώνα και τις κυρίες Σουλούκου και Γιαννάκου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, από τη στιγμή που άρχισε, είχε δύο σκέλη: Αρχικά τη μεταβίβαση των μετοχών της Ξάνθης από τη Βιαμάρ στην Insports και στη συνέχεια το αν υπάρχει πολυϊδιοκτησία με τον ΠΑΟΚ και τους Ακρίτες. Η συζήτηση για το πρώτο σκέλος ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 13:00, η συζήτηση για το δεύτερο λίγα λεπτά μετά τις 17:00 και από εδώ και πέρα θα πάρουν σειρά τα υπομνήματα των εμπλεκόμενων. Αυτά, η ΕΕΑ θα τα περιμένει μέχρι την επόμενη Πέμπτη, ενώ στις 27/1 θα έχουμε νέα συνεδρίαση, μετά το τέλος της οποίας θα έχουμε και την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Σε ό,τι αφορά τα όσα έγιναν σήμερα (16/1), η Ξάνθη υποστήριξε ότι όλα είναι κανονικά αλλά αν έγινε κάποια παρατυπία θα ήταν εκ παραδρομής. Οι Ακρίτες, για παράδειγμα, υποστήριξαν ότι είχαν ενημερώσει τηλεφωνικά τη γραμματεία της ΕΕΑ για τη μεταβίβαση των μετοχών, με την Επιτροπή όμως να αρνείται κάτι τέτοιο. Ο ΠΑΟΚ, επίσης, υποστήριξε ότι δεν εμπλέκεται στην όλη υπόθεση και πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση πολυϊδιοκτησίας, ενώ ο Ολυμπιακός υποστήριξε το αντίθετο.

Όπως και να έχει, σειρά πλέον παίρνουν τα υπομνήματα που θα πρέπει να κατατεθούν ως την επόμενη Πέμπτη (23/1) και στις 27 του μήνα αναμένεται η απόφαση για να κλείσει η συγκεκριμένη υπόθεση. Ή για να ανοίξει νέος κύκλος αντιπαραθέσεων, καταγγελιών κλπ.

Κατά την αποχώρηση της, η Ειρήνη Μαρούπα, μέλος της ΕΕΑ, τόνισε: «Ολοκληρώθηκε η συζήτηση, τα υπομνήματα γραπτώς την άλλη Πέμπτη. Μετά θα γίνει η διάσκεψη για την απόφαση. Εχουν ζητηθεί έγγραφα,. Δυστυχώς αποχώρησαν η Dimera και η Veltera και δεν μας απάντησαν».