Δεν τον λένε Γιάννη, αλλά κέρασε… ασίστ με το τσουβάλι! Μια, δύο, τρεις! Όσες και τα γκολ του ΠΑΟΚ που με το ξεκούραστο 3-0, επί του ΟΦΗ, πέρασε από το Ηράκλειο κι από το πρώτο ματς εξασφάλισε την πρόκριση στην φάση των «8» του Κυπέλλου.

Για τους γηπεδούχους ήταν δεδομένες οι απουσίες του Κώστα Γιαννούλη (ίωση) και των τραυματιών Ναμπί και Σακόρ. Ο Αμπέλ Φερέιρα, από την άλλη, ανακάτεψε την τράπουλα, με δεδομένες τις πολλές και σημαντικές απουσίες των φιλοξενούμενων.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δοκίμασε ένα σχήμα με τον Γιόσιπ Μίσιτς σ’ ένα ρόλο που δεν του ήταν καθόλου άγνωστος, καθώς ο Κροάτης τον είχε παίξει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος εναντίον του Παναιτωλικού βρίσκοντας μάλιστα δίχτυα. Παίζοντας πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Τσούμπα Άκπομ, με δύο χαφ στην πλάτη του, Εσίτι και Μαουρίσιο, ο Μίσιτς έφτασε πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή και αυτό είχε θαυματουργά αποτελέσματα για τον ΠΑΟΚ!

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης επέστρεψε μετά από 107 μέρες κάτω από τα δοκάρια, ο Ροντρίγκο Σοάρες ήταν στο δεξιό άκρο της άμυνας, καλύπτοντας το κενό του απόντα Λέο Μάτος, ενώ στα αριστερά ξεκίνησε τελικά ο αμφίβολος και κουρασμένος Δημήτρης Γιαννούλης, ελλείψει κάποιας άλλης επιλογής (ο Αντρέ Βιεϊρίνια μετά τον τραυματισμό του δεν μπορεί ακόμη να παίξει ως αριστερό μπακ έτσι όπως επιτίθεται ο ΠΑΟΚ) στο αριστερό άκρο.

O «Δικέφαλος» με κεφάτο τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μπήκε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ήταν η ομάδα που είχε την μπάλα και τον έλεγχο του αγώνα, για καλή του τύχη δεν πλήρωσε το λάθος του Ροντρίγκο (18’) που έδωσε τη δυνατότητα στον Μάνο να απειλήσει την εστία του.

Το σπουδαίο ταλέντο και η ποιότητα του Γιόσιπ Μίσιτς έβαλε τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού από το 24ο λεπτό της αναμέτρησης. Με την εκπληκτική σε έμπνευση πάσα έβγαλε σε θέση «πάρε – βάλε» τον Δημήτρη Λημνιό που εύκολα με μια επαφή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ουόλεϊ για το 0-1.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Κροάτης ξαναχτύπησε. Με την 8η ασίστ του στη σεζόν έδωσε τη δυνατότητα στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να βάλει ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του και να δώσει προβάδισμα δύο γκολ στον «Δικέφαλο» (0-2).

Ο ΟΦΗ με θέματα στην κυκλοφορία της μπάλας, στην ανάπτυξη και κυρίως στην τελική πάσα δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός για την εστία του Πασχαλάκη. Κι όταν το έκανε με τον Σεμέντο (56’) ο Έλληνας «πορτιέρε» του ΠΑΟΚ ήταν στη σωστή θέση και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Με το χρόνο να μειώνεται και να απομένει ένα μισάωρο, ο Γιώργος Σίμος βλέποντας τον ΠΑΟΚ να έχει δώσει χώρο και μπάλα στην ομάδα του, έριξε στο ματς τους Φιγκεϊρέδο και Μεγιάδο. Όμως, λογάριαζε χωρίς τον… Μίσιτς. Ο Κροάτης με την τρίτη ασίστ στο παιχνίδι και την 9η στη σεζόν έβγαλε τον Τσούμπα Άκπομ σε θέση για γκολ. Ο Άγγλος φορ με εξαιρετικό τελείωμα χρίστηκε  κι αυτός σκόρερ δίνοντας αέρα τριών γκολ στους νταμπλούχους Ελλάδας, που με την εξαιρετική ενέργεια του Λάζαρου Λάμπρου (77’) έφτασαν κοντά και στο τέταρτο γκολ, ενώ ο ΟΦΗ φάνηκε με την ενέργεια του Φιγκεϊρέδο (85’) που δεν βρήκε στόχο.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Ουόλι, Μπράουν, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Στάικος, Νέιρα (81’ Νοικοκυράκης), Βαζ (60’ Μεγιάδο), Σεμέντο, Τσιλιανίδης, Μάνος (60’ Φιγκεϊρέδο)

ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ίνγκασον (72’ Μιχάι), Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίσιο (67’ Λάμπρου), Μίσιτς, Λημνιός (72’ Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

Στις πρώτες αναμετρήσεις για τη φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Βόλος-Ατρόμητος  0-3

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ         0-3

Τετάρτη 8/1

15:00 Καλαμάτα-Ολυμπιακός

17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ       Αναβλήθηκε

19:30 Παναιτωλικός-Πανιώνιος

21:30 Ξανθη- Αρης

Πέμπτη 9/1

19:30 Τρίκαλα-Λαμία

Πηγή: gazzetta.gr