Ο Πέδρο Μαρτίνς βλέποντας ότι οι βασικοί του μπακ έχουν τραβήξει κουπί ετοιμάζει και το εναλλακτικό του σχέδιο για την διαχείριση των επόμενων αγώνων με τους πολύπειρους Τοροσίδη & Αβραάμ Παπαδόπουλο αλλά και τον Μπα.

Το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού είδε τους Μεριά και Ομάρ να επιβαρύνονται αισθητά με τα ματς των Εθνικών τους και τα ταξίδια που έκαναν. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί μάλιστα την Τετάρτη δεν έκανε κανονικό πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα ο Σισέ παραμένει εκτός των βασικών πλάνων, παρότι έχει βελτιωθεί η κατάστασή του. Ο Μαρτίνς έχει κατά νου στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ να χρησιμοποιήσει έναν εκ των Σεμέδο – Μεριά.

Το δίλημμά του φαίνεται να είναι εάν για την δεύτερη θέση του κεντρικού αμυντικού θα επιλέξει τον Παπαδόπουλο ή τον Μπα. Ίσως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος να είναι ένα… κλικ πιο μπροστά για να επιλεγεί. Επίσης ο Ίβηρας μελετά καθημερινά τα παιχνίδια του ΟΦΗ για να βρει το ιδανικό σχήμα. Ξέρει καλά ότι οι Κρητικοί είναι πολύ επικίνδυνοι στις επιθέσεις τους και κυρίως πολύ γρήγοροι. Κάτι που σημαίνει πως θέλει έναν μπακ με γρήγορες αντιδράσεις. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Τοροσίδης είναι δυνατός υποψήφιος για τον ΟΦΗ και να μην ξεκινήσει έτσι ο Νορβηγός άσος.

Αριστερά στην άμυνα ο Τσιμίκας έχει ξεπεράσει το πρόβλημά του, αλλά είναι καταπονημένος και δεν πρέπει να πιεστεί πολύ ειδικά αυτό το διάστημα. Ωστόσο δεν είναι σίγουρο πως θα επιστρατευθεί ο Κούτρης. Και αυτό διότι οι πολλές αλλαγές στην άμυνα εμπεριέχουν πάντα ρίσκο και γενικά ο Πέδρο Μαρτίνς δεν κάνει τόσες μαζεμένες διαφοροποιήσεις.

Οι τελευταίες προπονήσεις της εβδομάδας θα αναδείξουν και τις επιλογές του προπονητή ο οποίος βρίσκεται μπροστά στη δυσκολότερη εβδομάδα της χρονιάς μέχρι τώρα. Τρεις αγώνες… φωτιά με ΟΦΗ, Μπάγερν Μονάχου και ΑΕΚ (σ.σ. όλοι εντός) και μάλιστα αμέσως μετά από ματς των Εθνικών, που σημαίνει καταπόνηση για τους διεθνείς και προπονήσεις στον Ρέντη με απουσίες. Φαίνεται πάντως ότι στο πλάνο του Μαρτίνς υπάρχει το… φρεσκάρισμα στην άμυνά του με δύο αλλαγές ξεκινώντας από το ματς με τους Κρητικούς το Σάββατο. Για το κέντρο της άμυνας πάντως υπάρχει και ο νεαρός Σέρβος Μάρκοβιτς.

Πηγή: gazzetta.gr