Στην αποκάλυψη πως χρειάστηκε να παλέψει με την κατάθλιψη στο ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, προχώρησε ο Γιοάν Καμπάιγ. Το γεγονός πως για πρώτη φορά στην καριέρα του δεν σταμάτησε ούτε για λίγες μέρες, τον χειμώνα, τον εξάντλησε τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά…

Ο Γάλλος άσος της Νιούκαστλ, μετακόμισε στο «St. James’ Park» από τη Λιλ το καλοκαίρι του 2011, πραγματοποίησε σπουδαία σεζόν και το περσινό καλοκαίρι, συμμετείχε με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Euro 2012.

Το γεγονός, όμως, πως δεν σταμάτησε για λίγο τον χειμώνα και αντιθέτως, είχε πολλά, συνεχή και κουραστικά παιχνίδια, είχε αντίκτυπο στην ψυχολογία του. «Δεν φοβάμαι να πω ότι είχα πέσει σε κατάθλιψη και έπρεπε να παλέψω για να επανέλθω. Διάβασα βιβλία των Τζόνι Γουίλκινσον και Ράφαελ Ναδάλ που μιλούσαν για το ίδιο πράγμα, την ψυχολογική εξόντωση λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων και κατάφερα να ανασυνταχθώ» δήλωσε ο Καμπάιγ στην «Equipe» και συνέχισε:

«Έφτασε ένα πρωινό που ξύπνησα και αισθανόμουν πολύ κουρασμένος. Δεν ήθελα να μιλήσω ή να σκεφτώ το ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ τυχερός που ζω από το πάθος μου, αλλά ήθελα ένα διάλειμμα μετά και το Euro. Οπότε, το πρόβλημα στους προσαγωγούς μου, στα τέλη του 2012, δεν ήταν τόσο κακή εξέλιξη. Βρήκα το χρόνο να ξεκουραστώ, να ξαναδώ αγαπημένα πρόσωπα, να πάω στο Λιλ και να δω του φίλους μου. Επιστρέφοντας στο Νιούκαστλ, τον Δεκέμβριο, φυσικά και δεν παραπονέθηκα ποτέ, αλλά αντιλήφθηκαν ότι αισθανόμουν πολύ καλύτερα».

Πηγή: sport-fm.gr