«Από την κόλαση στον παράδεισο» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του φετινού Ηρακλή. Μια ομάδα που είδε το χάρο του υποβιβασμού με τα μάτια της και λίγο έλειψε να μην καταφέρει να πάρει το πιστοποιητικό για να συμμετάσχει στη Σούπερ Λίγκα. Ήταν η τελευταία ομάδα που το κατάφερε. Κι όμως, αυτή η ομάδα που ξεκίνησε με άλλον προπονητή στην προετοιμασία (Μπουμπένκο) και αλλιώς συνέχισε (Ουζουνίδη), έχει καταφέρει να καταπλήξει τους πάντες στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς κάθε αγωνιστική «κλέβει» τις εντυπώσεις.

Στην πρεμιέρα έδωσε ένα δυνατό χαστούκι (2-1) στον Ολυμπιακό, οδηγώντας τον στην πρώτη του ήττα και συνέχισε τα καλά ματς στο Περιστέρι εναντίον του Ατρομήτου, όπου κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία (1-1), πάλι με πρωταγωνιστή τον Σολτάνι. Η απόδοσή του δεν ήταν τόσο καλή, όμως κατάφερε να πετύχει το πολύτιμο τρίποντο που ήταν… ιστορικό, όπως και ο σύλλογος.

Τελευταία φορά που ο «Ήρα» βρέθηκε μόνος πρώτος ήταν τη σεζόν 1983-1984 με προπονητή τον Ράους. Τότε ήταν η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, τώρα η 3η. Τότε ακολούθησε ήττα από τον Παναθηναϊκό, τώρα ο «Γηραιός» υποδέχεται στο Καυταντζόγλειο την Καβάλα με στόχο να συνεχίσει τον νέο… άθλο του! Οι υπεραισιόδοξοι μιλούν και για είσοδο στην πεντάδα των πλέι οφ!

Τι έχει αλλάξει όμως ο Ηρακλής;

Νέα πρόσωπα:

Ήρθαν πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα και αυτό σημαίνει φρεσκάδα και λιγότερο άγχος. Είναι γεγονός πως αυτοί οι καινούργιοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν περάσει την ταλαιπωρία των τελευταίων ετών (θα πέσω, δεν θα πέσω…). Εν ολίγοις έχουν άγνοια κινδύνου και αυτό έχει και τη θετική του πλευρά.

Ελευθερόπουλος:
Η μία εμφάνισή του είναι καλύτερη από την άλλη. Έχει σούπερ απόδοση και είναι μέχρι τώρα η καλύτερη μεταγραφή του Ηρακλή, σε μία θέση που είναι πολύ σημαντική για μια ομάδα. Ο Ουζουνίδης που έψαχνε κι άλλον τερματοφύλακα, είπε κάποια στιγμή ότι αν είναι σε τέτοια κατάσταση ο πρώην κίπερ του Ολυμπιακού, δεν θέλει άλλον! Πολλοί μιλούν ήδη για την επιστροφή του στην Εθνική ομάδα. Είναι ο πιο φορμαρισμένος τερματοφύλακας της Σούπερ Λίγκας.

Δυνατά άκρα

Πότε ο Ηρακλής είχε τόσο δυνατά άκρα τα τελευταία χρόνια; Δύσκολο να θυμηθείτε. Δεν είναι μόνο η δύναμη αλλά και η ταχύτητα που διαθέτουν οι πλάγιοι χαφ Σολτάνι και Κομπαγιάσι και δημιουργούν ρήγματα στους αντιπάλους.
Εμπειρία στο κέντρο της άμυνας: Ο Χοσέμι με τον Κατσαμπή λειτουργούν καταπληκτικά ως δίδυμο και έχουν την εμπειρία να καθαρίζουν πολλές φάσεις.

Ουζουνίδης: Προσθέστε και τη διάθεση, το πάθος και τη μαχητικότητα που προσδίδει στην ομάδα ο Μαρίνος Ουζουνίδης και μάνι μάνι έχετε μία εικόνα για το νέο Ηρακλή. Ο Ουζουνίδης δεν έφυγε όπως ήθελε από τη Λάρισα και θέλει και ο ίδιος να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που δεν θα φοβάται κανέναν αντίπαλο. Και τα έχει καταφέρει. Μαχητής και ο ίδιος κάποτε ως ποδοσφαιριστής, είναι πολύ πειθαρχημένος και έτσι δείχνει, τουλάχιστον στα πρώτα ματς, και ο Ηρακλής. Γενικά ο Ουζουνίδης έχει κάνει καλή χρονιά στην αρχή όπου πάει.
Κόσμος: Οι οπαδοί του Ηρακλή είναι πιο οργανωμένοι από ποτέ. Έχουν δημιουργήσει την αυτόνομη θύρα 10 την οποία γεμίζουν και ο γηραιός αντλεί, επιτέλους, ισχύ από την εξέδρα. Περίπου 5-6.000 οπαδοί είναι πολλοί για τον Ηρακλή και τόσοι τον ενισχύουν φέτος σε κάθε ματς.

Οικονομικά… σύννεφα

Πάμε τώρα σε κάποια ανησυχητικά σημάδια. Το οικονομικό παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα. Οι παίκτες είναι πρώτοι και έχουν πάρει υποσχέσεις για πληρωμές ενός μεγάλου ποσού μέχρι τέλη Οκτωβρίου. Σίγουρα δεν είναι οι μόνοι που είναι απλήρωτοι, όμως δεν αποκλείεται να αντιδράσουν. Αν μάλιστα νικήσουν και την Καβάλα, άντε να τους πείσεις ότι δεν πρέπει να είναι γεμάτες οι τσέπες τους.

Συν τοις άλλοις, κατά καιρούς και διαστήματα, φυτρώνουν σαν αγκάθια διάφορα χρέη από παλιούς παίκτες και προπονητές. Πρόσφατη ήταν η περίπτωση του Ντιέ με το ποσό των 495.000 ευρώ. Θα καταφέρει αυτή η διοίκηση με πρόεδρο τον Γιάννη Τάκη, που είναι διοίκηση… πρωτοδικείου να αντεπεξέλθει; Ο χρόνος θα δείξει. Σανίδα σωτηρίας ίσως αποτελέσει μία πολύ καλή σεζόν που θα αυξήσει και τα έσοδα της ομάδας, όχι μόνο από τα εισιτήρια αλλά και από τους χορηγούς.

«Μα δεν τελειώσαμε…»

Κι επειδή τον τελευταίο καιρό δεν ακούγεται (ηθελημένα) να σημειώσουμε και να υπενθυμίσουμε το εξής: μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ Ηρακλής παραμένει ο Αντώνης Ρέμος, με ποσοστό άνω του 80%. Και όπως λέει ένα παλιό τραγούδι του «Μα δεν τελειώσαμε…» Το ίδιο αναμένεται να πουν και στον Ηρακλή, όταν… σφίξουν (οικονομικά) τα πράγματα…

Πηγή: gazzetta.gr