Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να υπάρξει κοινή υποψηφιότητα από τις Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο, εμφανίστηκε ξεκάθαρα αρνητικός στην επιλογή να γίνει… μείξη Ευρώπης και άλλης ηπείρου σε κοινή πρόταση για την ανάληψη διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο, έκανε αναφορά και στους πολιτικούς.

Τα λόγια του, θα μπορούσαν να έχουν αποδέκτες, τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, κυρίως μετά τις συζητήσεις και δηλώσεις τους με τους Βαλκάνιους για τις σκέψεις κατάθεσης υποψηφιότητας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, έπειτα και από την τετραμερή Σύνοδο (Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας) στις αρχές του Νοέμβρη…

«Δεν είμαι υπέρ της ανάμειξης Συνομοσπονδιών και της πολύπλευρης υποψηφιότητας. Κάποιος θα πρέπει να πει στους πολιτικούς των χωρών ότι δεν είναι δική τους δουλειά να μιλούν για τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και τις χώρες που θα αναλάβουν τη διεξαγωγή τους. Έχω δει πολλούς πολιτικούς τελευταία να λένε ότι θέλουν να καταθέσουν υποψηφιότητα αλλά θα πρέπει να μιλήσουν και με τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των χωρών τους.

Ορισμένοι δεν πρέπει να έχουν γνώση των δηλώσεων των πολιτικών τους! Όχι, σίγουρα είμαι αρνητικός στο ενδεχόμενο ανάληψης της διοργάνωσης από τις Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο, αφού θέλουμε το Μουντιάλ να διεξαχθεί αποκλειστικά σε ευρωπαϊκό έδαφος» ήταν τα λόγια του Τσεφέριν.

Πηγή: gazzetta.gr