Δύο μεταγραφικές υποθέσεις Σουηδών ποδοσφαιριστών, αρκετά ζόρικες, έρχονται ξανά στην επικαιρότητα του ΠΑΟΚ, ο οποίος ψάχνει να καλύψει με ποιοτικές λύσεις τη θέση στην κορυφή της επίθεσης και στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο λόγος για τους Μάρκους Μπεργκ και Πόντους Βέρνμπλουμ.

Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν κρούση για τον επιθετικό της Αλ Αΐν, με τον οποίο υπάρχει εδώ και καιρό… φλερτ. Μάλιστα, από τη Μικράς Ασίας δείχνουν αποφασισμένοι να αποκτήσουν τον παίκτη, αλλά η περίπτωσή του μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Ο 32χρονος φορ δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2019, το οποίο του αποφέρει γύρω στα 3 εκατ. ευρώ ετησίως. Για να αφήσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα πρέπει να ρίξει σημαντικά τις απαιτήσεις του.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται έντονα για τον Μπεργκ και η διοίκησή του έχει δείξει πως δεν φείδεται χρημάτων, όταν είναι να αποκτήσει κάποιον ποδοσφαιριστή που στην ομάδα θεωρείται απαραίτητος. Χαρακτηριστικό το πρόσφατο παράδειγμα και το «μπαμ» με τον Λέο Ζαμπά.

Παράλληλα, στον ΠΑΟΚ περιμένουν και την οριστική εξέλιξη στην υπόθεση του Βέρνμπλουμ, η οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στην εβδομάδα. Ο Σουηδός χαφ έχει δεχθεί μία άκρως δελεαστική πρόταση από τον «δικέφαλο», η οποία φέρεται να ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ για διετές συμβόλαιο και αυτή τη στιγμή επικρατεί η αίσθηση ότι θα απαντήσει θετικά.

Από τα νούμερα και μόνο που αναφέρθηκαν, φαίνεται ότι ο 32χρονος ποδοσφαιριστής δεν έχει άλλη τέτοια πρόταση στα χέρια του και αυτός είναι ένας βασικός λόγος για να επικρατεί αισιοδοξία.