Όλοι περίμεναν ότι Παναθηναϊκός θα σκούπιζε, αλλά… ο Κολοσσός αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει, επικρατώντας με 73-68, στο Βενετόκλειο, στο τρίτο μεταξύ τους παιχνίδι για την ημιτελική φάση των play offs της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Οι «θαλασσί» μείωσαν τη σειρά σε 2-1 πετυχαίνοντας παράλληλα ιστορική νίκη καθώς είναι η πρώτη φορά που νικούν τους «πράσινους».

Προβλημάτισαν οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δύο εβδομάδες πριν το Final 4 της Κωνσταντινούπολης!

Κορυφαίος των νικητών ο Λιακόπουλος, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Ασημακόπουλος, Καλαϊτζής. Ο Ίαν Βουγιούκας πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους.

Τη Δευτέρα, 30 Απριλίου στις 17:00, το επόμενο ματς ξανά στη Ρόδο.

Το ματς

Δυνατά μπήκε στο παρκέ του Βενετοκλείου ο Κολοσσός. Οι «θαλασσί» είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό, εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία του Παναθηναϊκού κοντά στο καλάθι και παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 8-12 κατάφεραν στο τέλος του δεκαλέπτου με τρίποντα των Ασημακόπουλου και Γεωργαλλή να κοιτούν στα ίσα τους «πράσινους» (20-20).

Η εικόνα του «τριφυλλιού» δεν άλλαξε στην δεύτερη περίοδο. Οι γηπεδούχοι πήραν με το ξεκίνημα το προβάδισμα (23-20) και δεν το έχασαν. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ενώ είχαν αρκετά ελεύθερα σουτ, ήταν απελπιστικά άστοχοι, ειδικά από τα 6,75μ. Ο Κολοσσός έφτασε ακόμα και στο +7 (39-32) λίγο πριν το ημίχρονο, αλλά τελικά ο «Σάρας» μείωσε στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με σκορ 39-34.

Σοβαρότεροι από ότι στο πρώτο μέρος, μπήκαν στο παρκέ οι φιλοξενούμενοι. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας έσφιξαν την άμυνα τους αναγκάζοντας τους παίκτες του Φραγκιά να μείνουν χωρίς πόντο για περισσότερα από δύο λεπτά. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν και κατάφεραν αρχικά να ισοφαρίσουν (46-46) με τρίποντο του Λόγκαν και στη συνέχεια να περάσουν μπροστά με τον Σάτο, για πρώτη φορά μετά το πρώτο δεκάλεπτο (46-48). Αυτό το ισχνό προβάδισμα το «τριφύλλι» το διατήρησε μέχρι την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδους (50-52).

Κρατώντας τον Παναθηναϊκό χωρίς σκορ για δύο περίπου λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Κολοσσός πέρασε μπροστά με 55-52. Ο Λόγκαν ήταν αυτός που ξαναέδωσε προβάδισμα στο «τριφύλλι» (56-57) ενώ τρία λεπτά πριν το τέλος ο Βουγιούκας με καλάθι και φάουλ έκανε το 62-66. Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω μείωσαν στον πόντο 65-66 ενώ με τον Λιακόπουλο πέρασαν μπροστά (67-66) 1’02’’ πριν την ολοκλήρωση του ματς. Ο «Σάρας» αστόχησε σε δίποντο στο τελευταίο λεπτό σε αντίθεση με τον Χάτεν που βρήκε στόχο από τα 6,75μ. (70-66). Δεν έκανε το ίδιο όμως ο Λόγκαν σε τρίποντο στη συνέχεια και κάπου εκεί επί της ουσίας κρίθηκε το ματς. 73-68 το τελικό σκορ στην ιστορική νίκη του Κολοσσού. Αξίζει να σημειωθεί ότι για μεγάλο μέρος της τελευταίας περιόδου οι Ρόδιοι αγωνίστηκαν χωρίς τους Καλαϊτζή και Τσάμη που αποβλήθηκαν με πέντε φάουλ.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 39-34, 50-52, 73-68

Κολοσσός (Φραγκιάς):Λιακόπουλος 17, Χάτεν 13, Καλαϊτζής 13, Πάνος 1, Γεωργαλλής 5, Ασημακόπουλος 10, Μπόικιν, Χαρίσης 6, Τσάμης 6, Χόπσον 2

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 8, Περπέρογλου 3, Λόγκαν 11, Σάτο 6, Τσαρτσαρής , Διαμαντίδης 4, Βουγιούκας 14, Καλάθης Ν. 6, Σμιθ 2, Καϊμακόγλου 3, Γιασικεβίτσιους 11

Πηγή: sport-fm.gr