Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν περιμένει τον Αριέλ Ιμπαγάσα για να καταστρώσει τα πλάνα του εν όψει Ατρομήτου. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει πάρει απόφαση πως ο Αργεντινός επιτελικός μέσος στην καλύτερη των περιπτώσεων θα είναι μία καλή λύση από τον πάγκο.

Ήδη φαίνεται πως έχει καταλήξει στο βασικό σχήμα με μοναδική εξαίρεση μία θέση στο χώρο του κέντρου. Μακούν και Φουστέρ διεκδικούν τη θέση του τρίτου χαφ, εκείνου που θα έχει περισσότερες επιθετικές αρμοδιότητες από τους άλλους δύο, που θα είναι σίγουρα οι Μανιάτης και Ορμπάιθ. Για τις υπόλοιπες θέσεις τα πράγματα είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα. Ο Κάρολ θα είναι στο τέρμα, Μέλμπεργκ και Αβρ. Παπαδόπουλος θα αποτελούν το δίδυμο των στόπερ με τους Τοροσίδη και Μαρκάνο να τους πλαισιώνουν στα δύο άκρα της άμυνας, ενώ Μιραλάς, Αμπντούν και Τζεμπούρ θα είναι η επιθετική τριπλέτα.

Αν υπάρξει κάποια ακόμη έκπληξη, πιθανώς να αφορά την παρουσία του Χολέμπας στην ενδεκάδα, είτε στη θέση του Μαρκάνο στο αριστερό άκρο των μετόπισθεν, είτε ως τρίτο χαφ.

Ο Ιμπαγάσα, που σήμερα ακολούθησε μέρος του προγράμματος και δεν νιώθει ενοχλήσεις, έχει αρκετές πιθανότητες να είναι στην αποστολή. Εφόσον είναι 100% έτοιμος, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα ήθελε να τον έχει στη διάθεσή του, καθώς η κάθετη πάσα του και οι εμπνεύσεις του θα είναι πολύ χρήσιμες απέναντι σε έναν αντίπαλο που αναμένεται να παίξει κλειστά.

Κατά τα λοιπά, η φιλοσοφία του φετινού Ολυμπιακού ασφαλώς και δεν πρόκειται να αλλάξει στο τελευταίο επίσημο ματς του Ερνέστο Βαλβέρδε στον ερυθρόλευκο πάγκο, με βασικό χαρακτηριστικό την πίεση ψηλά στο γήπεδο.

Κερδίζει πόντους ο Μίτσελ

Η διαδοχολογία περνά σε δεύτερη μοίρα εν όψει τελικού Κυπέλλου. Μετά τον Ουνάι Έμερι, μάλλον ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεχάσει και την περίπτωση του Λουίς Γκαρθία για την αντικατάσταση του Ερνέστο Βαλβέρδε, λόγω της υψηλής ρήτρας που υπάρχει στο συμβόλαιό του με τη Χετάφε, αλλά και της απροθυμίας του να φύγει από την Ισπανία. Ο Μίτσελ, που εργάζεται στη Σεβίλλη, έχει κερδίσει κάποιους πόντους, αλλά… μέχρι εκεί.

Πηγή: sport-fm.gr