ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι αυτήν τη στιγμή οι τρεις πρωτοπόροι -με αυτήν τη σειρά- στη βαθμολογία της Super League και παρουσιάζονται ως οι τρεις βασικοί διεκδικητές του τίτλου της σεζόν 2017-18, αν και πάντα υπάρχει κοντά τους και ο Ατρόμητος, που φιλοδοξεί να γίνει η Λέστερ της Ελλάδας.

Και οι τρεις «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχουν ένα βασικό ζήτημα να λύσουν, που ακούει στο όνομα «αριστερός μπακ». Οι πρωτοπόροι «κιτρινόμαυροι» έχουν για τη θέση μόνο τον Έλντερ Λόπες, ενώ περιστασιακά αγωνίζεται εκεί ο Μιχάλης Μπακάκης, οι δεύτεροι του πίνακα «ερυθρόλευκοι» βασίζονται σχεδόν αποκλειστικά στον Λεονάρντο Κούτρη, καθώς ο Χρβόγε Μίλιτς δεν υπολογίζεται, ενώ ο τρίτος ΠΑΟΚ έχει επιστρατεύσει εκεί τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, καθώς ο Μαρίν Λέοβατς αποτελεί πλέον ξένο σώμα και ο Ντοριάν Λεβέκ θα είναι στα… πιτς για ακόμη τρεις μήνες. Με άλλα λόγια, η απόκτηση παίκτη στη θέση τον Ιανουάριο αποτελεί για όλους βασικό μέλημα.

Ο παίκτης που έχουν δει αρκετά και… εμπιστεύονται, είναι ο Εχσάν Χατζισαφί, για τον οποίον το ενδιαφέρον από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ είναι δεδομένο. Όμως, στο… κόλπο έχει μπει και η ΑΕΚ, η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Πλατεία και με τον άλλο Ιρανό, τον Σοτζέι Μασούντ.

Ο Χατζισαφί δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Κάτι που σημαίνει ότι, όποια ομάδα θέλει να τον αποκτήσει, θα πρέπει να δώσει χρήματα στον Πανιώνιο για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Σε μια τέτοια περίπτωση, πλεονέκτημα δείχνουν να έχουν Πειραιώτες και Θεσσαλονικείς, καθώς και πιο πλατύ μπάτζετ διαθέτουν, αλλά και καλύτερες σχέσεις σε διοικητικό επίπεδο με τους «κυανέρυθρους».

Πάντως, από τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ πηγάζει ότι άνθρωπος της Ένωσης βρέθηκε πρόσφατα στη Νέα Σμύρνη για να παρακολουθήσει από κοντά τον Ιρανό μπακ-χαφ, που έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται και στο κέντρο του γηπέδου. Κοινώς, εκτός από το όφελος μιας πιθανής απόκτησης απαραίτητου για εκείνη παίκτη, θα ανοιχτούν και… νέοι δρόμοι για την Πλατεία. Όσο για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, λέγεται ότι ήδη έχουν τσεκάρει αντιδράσεις από πλευράς Πανιωνίου και βρίσκονται σε… θέση βολής.

Πάντως, πολλά θα εξαρτηθούν από την άφιξη του ατζέντη του Χατζισαφί και τις εξελίξεις που θα φέρει αυτή. Ο Ρέφα Φαζέιλ αναμένεται εντός της εβδομάδας στην Αθήνα και αυτό θα ευνοήσει τις όποιες εξελίξεις υπάρξουν γύρω από τον πελάτη του…