Στην εισαγγελέα Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Λιάσου, κατέθεσε ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ο οποίος εξετάστηκε ως μάρτυρας στο πλαίσιο επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε, ύστερα από δηλώσεις που έκανε ο ίδιος περί στημένων αγώνων στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ – κατηγορία στην οποία αγωνίζεται και η ομάδα του.

Κατά την κατάθεσή του – η οποία ξεπέρασε σε διάρκεια τις δύο ώρες – ο κ. Καλαϊτζίδης, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, φέρεται να ευθυγραμμίστηκε με τα όσα είπε προ 15ημέρου, καταγγέλλοντας μάλιστα συγκεκριμένες ομάδες της κατηγορίας, και πρακτικές που υπέπεσαν στην αντίληψή του. Η εισαγγελέας θα περάσει από «κόσκινο» τα στοιχεία που εισέφερε ο καταγγέλλων κι αφού τα αξιολογήσει θα προβεί στις επόμενες κινήσεις της.

Υπενθυμίζεται ότι την προκαταρκτική έρευνα είχε παραγγείλει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα συνδεόμενα με τον αθλητικό νόμο (περί δωροδοκίας – δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος).

Στην έγγραφη παραγγελία του προς την αθλητική εισαγγελέα, ο κ. Τσόγκας καλούσε τον προπονητή των «Ποντίων» να εξεταστεί ως μάρτυρας και να προσδιορίσει τον τρόπο και τον χρόνο τέλεσης των καταγγελλόμενων πράξεων, όπως επίσης τα εμπλεκόμενα σ’ αυτές πρόσωπα, προσκομίζοντας τα σχετικά αποδεικτικά μέσα.

Στις επίμαχες δηλώσεις, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που προηγήθηκαν (μετά την ήττα με 2-1 του Απόλλωνα στην έδρα του Αιγινιακού), ο κ. Καλαϊτζίδης ανέφερε τα εξής: «Προτείνω τον αθλητικό εισαγγελέα να με καλέσει γιατί έχω να του δώσω πάρα πολλές πληροφορίες για παράγοντες που μπαίνουν στα αποδυτήρια και λένε “θα δεχθείτε τρία τέρματα”, για άλλους που παίρνουν τηλέφωνο στο ημίχρονο και λένε “θα δεχθείτε άλλα δύο”, για παράγοντες που παίρνουν 20.000 ευρώ πριν από τον αγώνα για να χάσουνε με τέσσερα και πέντε γκολ. Για τεχνικούς διευθυντές, που με τον κουμπάρο τους και έναν ακόμη, στήνουν το ματς, και μετά πάει ο πρόεδρος στα αποδυτήρια και τους βρίσκει και γίνονται διάφορα περιστατικά».