Τη μηδενική ανοχή, που εξ αρχής είχε ξεκαθαρίσει πως θα έχει σε θέματα απειθαρχίας, υπενθύμισε ο Νίκος Κωστένογλου.

Μιλώντας στη NOVA πριν ανακοινωθεί ο αποκλεισμός του Κώστα Μανωλά απ’ την αποστολή του Σαββάτου, ο Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε το επεισόδιο που είχε μαζί του «εσωτερικό θέμα που θα λυθεί όπως αρμόζει στην ΑΕΚ».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως θα είναι αμείλικτος σε θέματα σεβασμού και αρχών.

Αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι, ο Κωστένογλου τόνισε πως ό,τι έχει πετύχει μέχρι τώρα η ομάδα οφείλεται στους παίκτες και παρόλο που τους επαίνεσε «για τη μεγαλοσύνη τους» στο θέμα των πληρωμών, ξεκαθάρισε πως θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα αν δεν βελτιωθεί άμεσα η κατάσταση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κωστένογλου

Για το θέμα Μανωλά: «Είναι ένα πραγματικό γεγονός. Ένα εσωτερικό θέμα της ομάδας και θα το λύσουμε όπως αρμόζει στην ΑΕΚ. Απλώς εγώ από την πρώτη στιγμή που ήρθα ήμουν ξεκάθαρος προς τους ποδοσφαιριστές ότι σε θέματα πειθαρχίας, σεβασμού και αρχών θα είμαι αμείλικτος, έτσι όπως αρμόζει στην ομάδα μας, αλλά και στο δικό μου χαρακτήρα. Την απόφαση αν θα είναι στην αποστολή θα τη δείτε (σ.σ. η συνέντευξη δόθηκε πριν ανακοινωθεί η απόφαση για τον αποκλεισμό του Μανωλά). Οποιαδήποτε απόφαση παίρνω, όμως, έχει γνώμονα το καλό της ΑΕΚ».

Για το ματς με τον ΠΑΣ: «Θεωρώ ότι η προσπάθεια των παικτών είναι εκπληκτική, όμως το πρωτάθλημα συνεχίζεται. Βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο σημείο. Έχουμε πολλά προβλήματα, λόγω των απουσιών. Από την άλλη, έχουμε απέναντί μας μία ομάδα νεοφώτιστη, με ένα καινούργιο προπονητή πολύ ικανό. Αυτό που λέω όμως στα παιδιά είναι ότι πρέπει να δείχνουμε διάθεση και ζήλο. Σε αυτό πρέπει να στοχεύουμε και έπειτα θα αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα».

Για την κορυφή της βαθμολογίας παρά τα προβλήματα: «Την επιτυχία θεωρώ ότι τη μοιράζονται όλοι και σε καμία περίπτωση δεν έχω συμβάλλει εγώ τόσο ενεργά. Σε αυτή την προσπάθεια θέλω μπροστάρηδες να είναι οι παίκτες. Συμβάλλω και εγώ, πρώτα ψυχολογικά και μετά σωματικά. Γι’ αυτό έχω δώσει συγχαρητήρια σε όλους. Σίγουρα στο ποδόσφαιρο τα πράγματα δεν είναι πάντα ευχάριστα. Θα έρθουν και άσχημες στιγμές. Θεωρώ ότι εκείνη τη στιγμή πρέπει να δείξουμε πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε. Εφόσον επιστρέψουμε άμεσα θα δείξουμε το μέγεθός μας».

Για το πώς διαχειρίζεται τις απουσίες: «Ήμουν ξεκάθαρος από την πρώτη στιγμή που ήρθα ότι θα δείξουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στο ρόστερ μας. Και αυτό θα το δείξω εμπράκτως, όχι μόνο στα λόγια. Μέσα από τη διαδικασία πολύ γρήγορα υπήρξαν ανάγκες και δόθηκε ευκαιρία στα παιδιά να δείξουν τις δυνατότητές τους. Θέλω όμως να κοπάσουν όλα πολλή γρήγορα. Να κοπάσουν οι θρίαμβοι και να μπούμε σοβαρά στο παιχνίδι».

Για την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ποδοσφαιριστές: «Οι παίκτες μας επιβεβαιώνουν ακόμα μία φορά τη μεγαλοσύνη τους. Ελπίζω να τελειώσει αυτό το πρόβλημα. Αν πάρει διαστάσεις και δε λυθεί στον επόμενο μήνα, θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Και σε συνδυασμό με ένα αρνητικό αποτέλεσμα, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα».

Πηγή: Sport-fm.gr