Οι μέρες περνούν και ο Αριέλ Ιμπαγάσα εξακολουθεί να μην συμμετέχει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων του Ολυμπιακού. Ο Αργεντινός μέσος είναι καλύτερα, αλλά έκανε το απόγευμα της Τετάρτης ατομικό και τρέξιμο στο γήπεδο, δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις στον δεξιό τετρακέφαλο και απομένουν πλέον μόλις δύο προπονήσεις για το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό. Το κρίσιμο τεστ είναι η προπόνηση της Πέμπτης, όπου θα επιχειρήσει να προπονηθεί κανονικά. Έτσι είναι λογικό ο Ερνέστο Βαλβέρδε να σκέφτεται ήδη εναλλακτικά πλάνα, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τη χρησιμοποίηση του Φραν Γέστε σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Αντίθετα, ευχάριστα είναι τα νέα για τον Ράφικ Τζεμπούρ, ο οποίος ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης και ακολούθως έκανε έντονο ατομικό πρόγραμμα. Ο «τρομοκράτης» δεν πρόκειται να χάσει το ντέρμπι, σε αντίθεση με τον Λιούμπομιρ Φέισα, ο οποίος συνεχίζει πρόγραμμα αποκατάστασης, αλλά και τον Τάσο Παπάζογλου, που ξεκίνησε φυσιοθεραπεία.

Στις προπονήσεις του Ολυμπιακού επέστρεψαν οι διεθνείς Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανιάτης και Μιραλάς, ενώ ο Μακούν είχε επιστρέψει από την Τρίτη και ο Μέλμπεργκ αναμένεται από το βράδυ στη βάση του.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί με προπόνηση την Πέμπτη (17:00), όπου πιθανώς να δώσει το «παρών» και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης για να τονώσει την ψυχολογία των παικτών, ίσως και για να υποσχεθεί κάποιο πριμ.

Πηγή: sportfm.gr