Ανεπηρέαστοι από την «καυτή» ατμόσφαιρα της Τούμπας (όπως πέρυσι στη ρεβάνς Κυπέλλου) θα πρέπει να μείνουν οι παίκτες της ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε στη Nova για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τις αλλαγές που υποχρεώνεται να κάνει σ’ αυτό, λόγω των απουσιών.

«Εμείς θέλουμε τη νίκη με τον ΠΑΟΚ, αλλά ξέρουμε πως δεν είναι κάτι εύκολο. Αν είμαστε κατώτεροι από τον αντίπαλο και πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, τότε αυτό είναι θετικό. Εμείς, πάντως, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη στην συγκεκριμένη αναμέτρηση», τόνισε ο προπονητής της «Ένωσης» και πρόσθεσε:

«Το να παίζεις εναντίον του ΠΑΟΚ ειδικά στην Τούμπα είναι κάτι δύσκολο. Ελπίζουμε να μην επηρεαστούμε από το κλίμα της συγκεκριμένης έδρας, όπως και πέρυσι (στο ματς του Κυπέλλου) όπου δείξαμε ότι δεν επηρεαστήκαμε. Επίσης, δε πρέπει να επηρεάσει και τους διαιτητές».

Οι απουσίες των Γκέντσογλου και Καφέ αναγκάζουν τον Μανόλο Χιμένεθ να εγκαταλείψει τον πετυχημένο ρόμβο: «Πρέπει να προσαρμοστώ και να προσαρμόζομαι πάντα με τους ποδοσφαιριστές που έχω στη διάθεσή μου. Ψάχνω να βρω την καλύτερη δυνατή λύση, ξέροντας σε ποιους ποδοσφαιριστές μπορώ να υπολογίζω σε κάθε παιχνίδι. Την περασμένη φορά παίξαμε έτσι λόγω ανάγκης, καθώς υπήρχαν ποδοσφαιριστές που ήταν κουρασμένοι και άλλοι που δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν το ματς. Έτσι αποφασίσαμε να παίξουμε με ρόμβο.

Δεν είναι απαραίτητο να παίζουμε κάθε Κυριακή με αυτό το σύστημα, γιατί έχουμε και καλούς ποδοσφαιριστές που παίζουν στα πλάγια, όπως ο Σιαλμάς, ο Μπερνς, ο Λεονάρντο -ο οποίος περνάει μια πολύ καλή φάση αυτή την στιγμή- αλλά και ο Χοσέ Κάρλος. Ίσως γι’ αυτό το ματς, επειδή ο Σάββας είναι τραυματίας, ο Παντελής απουσιάζει εδώ και καιρό, ο Βάργκας είναι κουρασμένος -και το ίδιο και ο Μάκος- να μη χρησιμοποιήσουμε το ίδιο σύστημα».

Πέραν του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ έχει και ευρωπαϊκό παιχνίδι προσεχώς, απέναντι στη Λοκομοτίβ Μόσχας. Ο Χιμένεθ είπε, λοιπόν, γι’ αυτό: «Έχουμε συνειδητοποιήσει πως πρόκειται για έναν πολύ ισορροπημένο όμιλο. Μπορεί να μην ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο παιχνίδι στον όμιλο. Ίσως οι Άντερλεχτ και Λοκομοτίβ Μόσχας να είναι λίγο πιο ισχυρές από εμάς, αλλά θεωρώ ότι γενικά είναι ένας ισορροπημένος όμιλος. Πρέπει να ξεχάσουμε την ήττα από την Άντερλεχτ και να σκεφτούμε το επόμενο ματς, όπου θέλουμε μόνο τη νίκη», κατέληξε ο Χιμένεθ.

Πηγή: sport-fm.gr