Τον παίκτη που στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ και… πλησιάζει στα οικονομικά δεδομένα της ΑΕΚ έχει βρει ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Γκιράν Εντό της Σεντ Ετιέν είναι ο μέσος που έχει προτείνει ο Ισπανός τεχνικός και τον κάνει κινήσεις να αποκτήσει η «Ένωση».

Ο Σενεγαλέζος χαφ έχει μπει στο στόχαστρο του τεχνικού του «Δικεφάλου» από την περσινή σεζόν, όταν αγωνίστηκε δανεικός στη Σαραγόσα, σε ένα πρωτάθλημα που παρακολουθεί διαρκώς ο Χιμένεθ και γνωρίζει πολύ καλά. Η Σεντ Ετιέν τον παραχωρεί δανεικό και παρά το γεγονός ότι αρχικά ζητούσε από όποια ομάδα ενδιαφερόταν να καλύψει ολόκληρο το συμβόλαιό του, που φτάνει τις 450.000 ευρώ ετησίως, πλέον θέλει να καλυφθεί λιγότερο από το μισό αυτού, ήτοι 200.000 ευρώ. Ο γαλλικός σύλλογος συζητάει το ενδεχόμενο πώλησης του Εντό, όμως τα χρήματα που θέλει δεν μπορούν να τα δώσουν σε αυτό το χρονικό διάστημα οι «κιτρινόμαυροι». Στην ΑΕΚ εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του και με δεδομένο πλέον ότι τα χρήματα που υπολογίζονταν να δοθούν στον Μίτσελ είναι διαθέσιμα για άλλον παίκτη, μπορεί να γίνει μια νέα κίνηση και να αποκτηθεί ο ποδοσφαιριστής.

Ο ύψους 1.89μ. αμυντικός μέσος ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Σοσό, τη φανέλα της οποίας φόρεσε από το 2002-2008. Από εκεί πήρε μεταγραφή για τη Ναντ, ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του σε αυτή τη θέση. Από εκεί παραχωρήθηκε δανεικός στη Σεντ Ετιέν το 2009, με οψιόν αγοράς 3.5 εκατομμυρίων ευρώ, που ενεργοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2010 και μετακόμισε στους «στεφανουά». Η αλλαγή προπονητή στους «πράσινους», όμως, άλλαξε τα δεδομένα για τον 27χρονο χαφ και πλέον δεν υπολογίζεται. Διεθνής 36 φορές με την εθνική ομάδα της χώρας και σκόρερ δύο τερμάτων.

Απαραίτητη η πρόκριση

Ένα μέρος της «τρύπας» που έχει στα οικονομικά της θέλει να καλύψει η ΑΕΚ με τα χρήματα που θα πάρει από τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League. Η «Ένωση», αν προκριθεί κόντρα στη Ντιναμό Τιφλίδας, θα εξασφαλίσει 4 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ποσό ανάλογο με εκείνο που καρπώθηκε και πέρσι από την ίδια διοργάνωση.

Τα χρήματα αυτά προκύπτουν πρώτα από το πριμ 600.000 ευρώ που δίνει η UEFA σε κάθε ομάδα που προκρίνεται στους ομίλους, ενώ για κάθε αγώνα που θα δίνει θα παίρνει άλλες 300.000 ευρώ, ενώ για κάθε νίκη προστίθενται 120.000 ευρώ και για κάθε ισοπαλία 60.000 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, τα χρήματα μαζί με τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα εισιτήρια των τριών εντός έδρας αγώνων θα φτάσουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Αν τελικά δεν τα καταφέρει και αποκλειστεί από τους Γεωργιανούς, τότε δεν θα έχει να περιμένει επιπλέον έσοδα από την Ευρώπη και τα δεδομένα θα φτάσουν σε δραματικό σημείο. Για το λόγο αυτόν και ο Μανόλο Χιμένεθ δείχνει να εμπιστεύεται πιο πολύ τους «παλιούς» του παίκτες, αυτούς δηλαδή που είχε στη διάθεσή του και πέρσι και ξέρουν τι θέλει μέσα στο γήπεδο.

Και η… ευρωπαϊκή αδειοδότηση

Έστω και την τελευταία στιγμή, η ΑΕΚ κατάφερνε μέχρι στιγμής να εξασφαλίζει την αδειοδότηση από την ΕΠΟ, κυρίως επειδή κατάφερνε να διακανονίσει τις οφειλές που είχε προς τρίτους. Από τον Σεπτέμβριο, όμως, τα δεδομένα αλλάζουν και οι αδειοδοτήσεις θα εξασφαλίζονται από την UEFA, η οποία δεν είναι το ίδιο ελαστική με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα να πρέπει η «Ένωση», αλλά και κάθε ομάδα να παρουσιάζεται συνεπέστατη στις υποχρεώσεις της.

*Στη Γαλλία αναμένεται να επιστρέψει σήμερα ο Γκουλόν, οι πιθανότητες απόκτησης του οποίου μοιάζουν ελάχιστες.

Πηγή: sport-fm.gr