Το ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ περιμένει να εξοικονομήσει ο Δημήτρης Γόντικας από πωλήσεις και αποχωρήσεις παικτών. Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού έχει παρουσιάσει το πλάνο του στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, το οποίο προβλέπει την περικοπή δέκα παικτών από το «πράσινο» ρόστερ. Στη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής που θα γίνει τη Δευτέρα θα αποφασιστεί η παραμονή ή μη του Ζεσουάλδο Φερέιρα, αλλά και το θέμα του τεχνικού διευθυντή.

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ, η οποία έδωσε το εισιτήριο στον Παναθηναϊκό για προκριματικά του Champions League, δίνει τη δυνατότητα στους «πράσινους», αν περάσουν τον πρώτο γύρο, να βάλουν στα ταμεία τους ένας ποσό από 5 έως 17 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό το ποσό αναμένεται να προστεθούν άλλα 10 εκατομμύρια, που θα προκύψουν από πωλήσεις παικτών ή αποχωρήσεις παικτών.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι αυτός που μπορεί να φέρει τα περισσότερα χρήματα, αφού στο «τριφύλλι» δεν είναι διατεθειμένοι να τον πουλήσουν με λιγότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία αν προστεθούν τα 2.5 που είναι οι ετήσιες αποδοχές του, τότε το ποσό φτάνει τα 7.5 εκατομμύρια. Επίσης, υποψήφιος προς πώληση είναι και ο Σεμπάστιαν Λέτο, με την τιμή του να κυμαίνεται στα 3.5 εκατομμύρια ευρώ και τα κέρδη από το συμβόλαιό του να προσθέτουν άλλα 2. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, ωστόσο, είναι πιθανό να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και του χρόνου, αν παραχωρηθεί ο Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος έχει και ένα συμβόλαιο που πλησιάζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Από εκεί και πέρα θα αποχωρήσουν Γκοβού, Πλεσί, Σεϊταρίδης, Γκαρσία, Γκαλίνοβιτς και Μάντζιος, ενώ ίσως πουληθεί και ένας εκ των Τζόρβα-Σιμάο, με τον πρώτο να έχει περισσότερες πιθανότητες.

Θετική εισήγηση Γόντικα για Φερέιρα
Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει η διοικούσα επιτροπή του Παναθηναϊκού, προεδρεύοντος του Δημήτρη Γόντικα, με το θέμα του προπονητή να είναι το πρώτο στη θεματολογία της. Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος των «πρασίνων» θα εισηγηθεί την παραμονή του Ζεσουάλδο Φερέιρα, πετώντας το «μπαλάκι» στον Πορτογάλο για το αν θέλει να είναι και την επόμενη σεζόν στον πάγκο της ομάδας. Ο 65χρονος προπονητής, αν μείνει τελικά, θέλει να έρθουν στην ομάδα παίκτες 23-25 χρόνων με φιλοδοξίες και δίψα για διάκριση με βασικό χαρακτηριστικό τους στοιχείο, την ταχύτητα. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Φερέιρα αναμένεται να παίξει και η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Champions League. Πάντως αν δεν παραμείνει ο Πορτογάλος τεχνικός, πρώτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας είναι ο Γιώργος Δώνης, με ισχυρό αουτσάιντερ τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Εκτός πάντως από το θέμα του προπονητή, τη Δευτέρα θα παρθεί κατά πάσα πιθανότητα και αυτό του τεχνικού διευθυντή. Στον Παναθηναϊκό θέλουν να πλαισιώσουν τον Φερέιρα με έναν άνθρωπο στα αποδυτήρια που θα τον βοηθήσει στην διαχείριση των παικτών. Οι σκέψεις που έχουν γίνει είναι είτε να προσληφθεί Έλληνας τεχνικός διευθυντής, με τους Τάκη Φύσσα, Άκη Ζήκο και Ζήση Βρύζα να είναι οι βασικοί στόχοι, είτε να προσληφθεί ξένος τεχνικός διευθυντής, με τους Φαλκς και Νάνι να είναι υψηλότερα στη λίστα και να πάρει ο Παναθηναϊκός γενικό αρχηγό στα αποδυτήρια.

Πηγή: sportfm.gr