Το συμβόλαιο του Άνχελ Ντι Μαρία με τη Μπενφίκα λήγει στο τέλος της σεζόν και επιθυμία του ήταν να επιστρέψει στην Αργεντινή για να κλείσει εκεί την καριέρα του, οι απειλές που δέχθηκε από εμπόρους ναρκωτικών όμως έχουν ως αποτέλεσμα να αλλάζει το πλάνο του και να σκέφτεται τις ΗΠΑ ή τη Σαουδική Αραβία.

Έχοντας κάνει μια απολύτως επιτυχημένη πορεία στην Ευρώπη κατακτώντας τίτλους παντού και όντας ένας εκ των καλύτερων παικτών της εθνικής Αργεντινής που κατέκτησε το Μουντιάλ 2022, ο 36χρονος εξτρέμ πίστευε ότι θα αποφάσιζε ο ίδιος για το μέλλον του και ότι η επιστροφή του στην πατρίδα του, ώστε να κλείσει εκεί την καριέρα του, θα γινόταν δεκτή με χαρά.

Τα πράγματα, όμως, είναι εντελώς διαφορετικά… Οι απειλές από το καρτέλ του Ροσάριο έχουν επηρεάσει πολύ τον Ντι Μαρία και η πορτογαλική A Bola γράφει ότι κόντρα στη θέλησή του θα συζητήσει με ομάδες από το MLS ή τη Σαουδική Αραβία. Όχι ότι αυτό θα μοιάζει και με… καταδίκη, αν σκεφτούμε τι συμβόλαιο μπορεί να πάρει, αλλά για τον ίδιο δεν ήταν προτεραιότητα αυτό.

Οι απειλές, όμως, ήταν τέτοιες ώστε να φοβάται πλέον τον επαναπατρισμό, εξετάζοντας άλλους πιθανούς προορισμούς.