Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την Κηφισιά για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League με τη νίκη να είναι… υποχρεωτική ώστε να μη χάσει έδαφος στη μάχη του τίτλου, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε όμως δέχθηκε την ισοφάριση από αυτογκόλ του Αράο και έμεινε και με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σένκεφελντ, με συνέπεια να μείνει στο 1-1 και να είναι πλέον στο -3 από την 1η θέση.

Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στο κύπελλο Ελλάδας οι Πράσινοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να πιέσουν με στόχο το γρήγορο γκολ, χωρίς όμως να το πετύχουν. Οι φιλοξενούμενοι άλλωστε, οι οποίοι έκαναν αναγκαστική αλλαγή στο 16′ (Βαφέας στη θέση του Τσάπαν), ήταν πολύ καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφηναν καθόλου κενούς χώρους.

Έτσι, τα λεπτά περνούσαν με την ομάδα του Φατίχ Τερίμ να δυσκολεύεται πάρα πολύ στον δημιουργικό τομέα και να μην μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει. Παρ’ όλα αυτά, αρκούσε η ωραία κάθετη του Ιωαννίδη για τον Παλάσιος στο 37′ για να έρθει η ευκαιρία, με τον Αργεντίνο να τελειώνει ωραία τη φάση γράφοντας το 1-0.

Από τη στιγμή που πήρε το προβάδισμα, όλοι περίμεναν ότι ο Παναθηναϊκός θα έμπαινε στο β’ μέρος για το δεύτερο γκολ που ουσιαστικά θα έβαζε πρόωρο τέλος στο παιχνίδι και πίστεψε ότι το πέτυχε στο 59′ ξανά με τον Παλάσιος, μετά την πάσα του Λημνιού, αλλά η εξέταση του VAR έδειξε ότι ο Αργεντίνος ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Το σκορ, επομένως, παρέμεινε στο 1-0 και έτσι παρέμεινε ζωντανή και η Κηφισιά, η οποία είδε στα επόμενα λεπτά το σκηνικό να… στρώνει τέλεια για αυτή: Στο 64′ οι Πράσινοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σένκεφελντ που βρήκε τον Τετέι στο κεφάλι με το πόδι και στο 68′ το αυτογκόλ του Αράο, μετά το σουτ του Μιλίσεβιτς, έφερε το 1-1!

Τα πράγματα ήταν, πλέον, πολύ δύσκολα για τον Παναθηναϊκό, με τον Τερίμ να κάνει αλλαγές και τον Γερεμέγεφ να βγάζει τετ α τετ τον Ιωαννίδη στο 85′ αλλά ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε, για να έρθει στο 91′ και η μεγάλη, πολύ μεγάλη ευκαιρία της Κηφισιάς για το 1-2 με τον Μπιφουμά αλλά ο Λοντίγκιν βρήκε λίγο τη μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι, χαρίζοντας έστω τον βαθμό στο Τριφύλλι.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (90’+2’ Αϊτόρ), Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (90’+2’ Βιλένα), Ρουμπέν (67 Ούγκο), Κώτσιρας, Παλάσιος, Μπακασέτας (76’ Μαντσίνι), Λημνιός (76’ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης.

Κηφισιά (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Τεϊσέιρα, Μποτία (74’ λ.τρ. Παρράς), Τσάπαν (16’ λ.τρ. Βαφέας), Μίλισεβιτς, Τσανάτζια, Πρίτσας (46’ Γιόβαντσιτς), Κλωναρίδης, Ματέους Σάντος, Μενέντες (63’ Τεττέι), Οζέγκοβιτς (62’ Μπιφουμά).