Με 22 γκολ και τρεις ασίστ σε 27 συμμετοχές αυτή τη σεζόν με τη φανέλα της Άλκμααρ σε όλες τις διοργανώσεις, ο Βαγγέλης Παυλίδης έχει εξελιχθεί σ’ ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα του τρέχοντος μεταγραφικού παζαριού με σχεδόν μια ντουζίνα ομάδες να τον έχουν στην λίστα τους.

Πέραν αυτού, όμως, είναι και κλαμπ – μεγαθήρια που τον έχουν παρακολουθήσει το τελευταίο διάστημα καθώς αναζητούν λύσεις για να ενισχύσουν την επίθεσή τους. Έτσι, πρόσφατα έστειλαν ανθρώπους τους να τον τσεκάρουν από κοντά η Μπαρτσελόνα, η Τσέλσι και η Μίλαν. Η τελευταία, μάλιστα, είχε ενδιαφερθεί για τις υπηρεσίες του και το περασμένο καλοκαίρι.

Πιο συγκεκριμένα, ο 25χρονος Έλληνας στράικερ βρίσκεται στα ραντάρ των μεγάλων της Πορτογαλίας με την Πόρτο, την Μπενφίκα και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας να ενδιαφέρονται. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο ομάδες από την Bundesliga στις οποίες αρέσει το στιλ παιχνιδιού του (Στουτγάρδη, Άιντραχτ Φρανκφούρτης), κλαμπ από τη Serie A και την La Liga τον… ελέγχουν, αλλά είναι οι ομάδες της Premier League εκείνες που εμφανίζονται πιο ζεστές.

Η Φούλαμ και η Γουλβς, μάλιστα, μοιάζουν να είναι διατεθειμένες να καταθέσουν προτάσεις και σύντομα στην Άλκμααρ. Έπειτα, το όνομά του έχει συνδεθεί και με τις Νιούκαστλ, Γουέστ Χαμ και Κρίσταλ Πάλας,

«Είμαι έτοιμος να κάνω το επόμενο βήμα, αλλά αυτή η μεταγραφική περίοδος είναι εντελώς διαφορετική από την καλοκαιρινή και δεν ξέρω αν τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσω. Όλοι ξέρουν ότι ήθελα να κάνω το επόμενο βήμα το περασμένο καλοκαίρι. Τελικά δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή, γιατί δεν παρουσιάστηκε ένας κατάλληλος σύλλογος», είπε πρόσφατα στην ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf» ο Παυλίδης.

Η Άλκμααρ θα προτιμούσε ο Έλληνας επιθετικός να περιμένει το καλοκαίρι για να φύγει προκειμένου να τη βοηθήσει να πετύχει τους στόχους αυτή τη σεζόν, αλλά είναι δεδομένο πως πολλές ομάδες αυτή την περίοδο βρίσκονται σε πανικό και είναι διατεθειμένες να πληρώσουν περισσότερα από τη «χρηματιστηριακή αξία» ενός παίκτη ώστε να τον αποκτήσουν τώρα για τις βοηθήσει να πετύχουν όσα θέλουν.