Σίγουροι στον Παναθηναϊκό για την… ολική επαναφορά του Γκοβού, τον οποίο θεωρούν ως «την πρώτη μεταγραφή του Ιανουαρίου».

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν περίμενε όταν ο Παναθηναϊκός έφερνε τον Σίντνεϊ Γκοβού στην Ελλάδα, να χρειαστεί να περάσουν έξι μήνες για να αρχίσει ο Γάλλος να δείχνει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου στοιχεία της ποιότητάς του. Ένα εξάμηνο πραγματικό σίριαλ γύρω από την εξωγηπεδική του ζωή, καθώς ο Γάλλος πρωταγωνίστησε σε αρκετά πειθαρχικά παραπτώματα που είχαν ως κοινό παρονομαστή το ποτό και τα ξημερώματα.

Έφτασε μια… ανάσα από το να αναγκάσει τον Παναθηναϊκό να τον πάει στη FΙFΑ, δέχθηκε να μείνει με «πετσοκομμένο» συμβόλαιο και να προσπαθήσει για τη μεγάλη επιστροφή. Ο ερχομός του Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν αυτό που χρειαζόταν ο «Σιντ». Και ας μην τον έπαιρνε ούτε καν στις αποστολές αρχικά ο Πορτογάλος, μια και περίμενε τον 31χρονο άσο να φτάσει στην κατάσταση που έπρεπε.

Ό,τι δεν έκανε ο Νιόπλιας, το έκανε ο Πορτογάλος προπονητής. Του έδωσε συνεχόμενα παιχνίδια. Μόνο έτσι θα βρει ρυθμό ο Γκοβού, μόνο έτσι θα αποκτήσει την εμπιστοσύνη που του έλειπε για να αρχίζει να βγάζει πράγματα στον αγωνιστικό χώρο.

Χθες στο… παγωμένο ΟΑΚΑ ζέστανε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού με τη διάθεση και την εμφάνιση που έκανε κόντρα στον Άρη. Εξαιρετικός τακτικά, πήρε προσπάθειες πάνω του και έδειξε σαφέστατη βελτίωση. Δεν είναι τυχαίο πως οι ιθύνοντες του Τριφυλλιού έλεγαν για τον έμπειρο άσο ότι «τα καλύτερα από τον Γκοβού θα έρθουν. Αυτός θα είναι η πρώτη μας μεταγραφή τον Γενάρη». Εξάλλου στον πρώτο γύρο ήταν σαν να μην υπήρχε στο ρόστερ του Τριφυλλιού, αποτελώντας μόνιμη πηγή προβλημάτων για τον ήδη προβληματικό νταμπλούχο Ελλάδος.

Η στήριξη του Πορτογάλου

Ακόμη και όταν ο Γκοβού εξέθετε με απανωτά ξενύχτια τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για τις ευκαιρίες που του έδιναν να… στρώσει, ο Κάρλος Φρέιτας ήταν στο πλευρό του και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον βάλει στον σωστό δρόμο. Η σχέση που έχουν αναπτύξει είναι εξαιρετική και ένας από τους λόγους της διαφαινόμενης… ανάστασης του «Σιντ» είναι η στήριξη του Πορτογάλου τεχνικού διευθυντή.

Πηγή: gazzetta.gr