Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Ανατολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη (5/12) για τη 12η αγωνιστική της Euroleague και το παιχνίδι έχει ξεχωριστή σημασία για τον Εργκίν Αταμάν που επιστρέφει ως αντίπαλος στην έδρα της πρώην ομάδα του, κάνοντας δηλώσεις στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Ο Τούρκος προπονητής έζησε μεγάλες στιγμές με την Εφές την οποία οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης τόσο το 2021 όσο και το 2022, έχοντας πλέον ως στόχο να το πετύχει αυτό και με τους Πράσινους. Κάτι, βέβαια, που δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη, όπως είπε και ο ίδιος, εκφράζοντας πάντως την πίστη του στην ομάδα του, λέγοντας πως είναι μία από αυτές που θα παλέψουν για τον τίτλο.

«Ήταν εξαιρετικά τα χρόνια μου στην Εφές. Τον πρώτο χρόνο ήρθα στη μέση της σεζόν και η Εφές ήταν τελευταία στην EuroLeague. Αμέσως αλλάξαμε παίκτες και μεντάλιτι και από την τελευταία θέση σε λίγους μήνες φτάσαμε στον τελικό. Η ιστορία θα γράψει ότι η Εφές κατέκτησε τους τίτλους το 2021 και το 2022», είπε ο Αταμάν στην ιστοσελίδα της Euroleague και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό.

«Κάποιες φορές θα κερδίσεις, κάποιες άλλες θα χάσεις. Αλλά όλοι μας έχουμε μία τεράστια επιθυμία να ξαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό στο κορυφαίο επίπεδο, όπως στο παρελθόν. Δε θα είναι εύκολο να φτάσουμε στον τίτλο απευθείας, αλλά ο Παναθηναϊκός θα είναι μια από τις ομάδες που θα παλέψουν με τις υπόλοιπες για τον τίτλο».