Ο Γουέιν Ρούνεϊ έκανε ντεμπούτο στην Premier League με τη φανέλα της Έβερτον όταν ήταν 16 ετών και στα 19 του υπέγραψε συμβόλαιο πολλών εκατ. ευρώ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ομάδα στην οποία παρέμεινε ως το 2017 πετυχαίνοντας πολλά, με τον ίδιο να αναφέρεται τώρα σε εκείνα τα χρόνια και στον εθισμό του στο αλκοόλ επειδή δεν μπορούσε να διαχειριστεί τις προκλήσεις εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο παλαίμαχος Άγγλος επιθετικός μίλησε στο podcast «Seven» του Ρομπ Μπάροου και αναφέρθηκε στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, λέγοντας πως ψυχολογικά δεν ήταν καλά και ότι ο τρόπος που είχε βρει για να ανταποκριθεί σε αυτό ήταν το αλκοόλ.

«Υπήρχαν πολλές διαφορετικές προκλήσεις και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και ο τρόπος μου να ξεφύγω ήταν το αλκοόλ. Στα 20 μου περίπου περνούσα μερικές μέρες στο σπίτι. Κλεινόμουν και δεν έβγαινα καν. Έπινα μέχρι να λιποθυμήσω.

Δεν ήθελα να είμαι ανάμεσα σε κόσμο γιατί μερικές φορές νιώθεις αμήχανα και μερικές φορές είναι σαν να έχεις απογοητεύσει τους ανθρώπους. Τελικά, δεν ήξερα πώς αλλιώς να το αντιμετωπίσω, οπότε επέλεξα το αλκοόλ για να με βοηθήσει να τα ξεπεράσω αυτά», είπε αρχικά ο Ρούνεϊ και συνέχισε.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι για να μιλήσουμε τώρα για αυτά τα θέματα. Εγώ είχα επιλέξει να μην το κάνω και προσπάθησα να το αντιμετωπίσω μόνος μου. Όταν το κάνεις αυτό και δεν παίρνεις τη βοήθεια και την καθοδήγηση άλλων, μπορείς πραγματικά να βρεθείς στο πάτωμα και εγώ ήμουν για μερικά χρόνια έτσι.

Είναι ένας άλλος τύπος αγώνα, ένας άλλος τύπος πίεσης. Ευτυχώς τώρα δεν φοβάμαι να πάω και να μιλήσω με ανθρώπους για κάποια θέματα που μπορεί να έχω».