Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κι ενώ περιμένει την έναρξη της νέας σεζόν του NBA παρακολούθησε τον 4ο – και τελευταίο τελικό – του πρωταθλήματος μπάσκετ γυναικών των ΗΠΑ, WNBA, με τις Λας Βέγκας Έισις να νικούν με 70-69 τη Νιού Γιόρκ Λίμπερτι και να σηκώνουν το τρόπαιο τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/10) για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Ο «Greek Freak» μετά το ματς «ανέβασε» στα social media του φωτογραφία με την MVP των τελικών, A’ja Wilson, τη φόργουορντ των Έισις και κορυφαία παίκτρια μπάσκετ στον κόσμο. Η 27χρονη αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα γυναικών από το 2018 και με την ομάδα του Λας Βέγκας πέραν την κατάκτηση των ομαδικών επιτυχιών, έχει αναδειχθεί δύο φορές ως πολυτιμότερη παίκτρια της κανονικής περιόδου. Όπως και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς. Πλέον, κατέχει και μία φορά το βραβείο της MVP των τελικών, όπως ο Greek Greak του 2021.

Στην ανάρτησή του στα social media, ο 28χρονος Έλληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς υποκλίθηκε στο ταλέντο της χρησιμοποιώντας ένα emoji, ενώ έγραψε και τα αρχικά MVP.

Ο θρίαμβος των Έισις

Στο αγωνιστικό σκέλος, τώρα, η A’ja Wilson σημείωσε 24 πόντους και πήρε 16 ριμπάουντ, οδηγώντας τις Λας Βέγκας Έισις στη νίκη επί των Νιου Γιορκ Λίμπερτι με 70-69 και στο δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα στο WNBA.

Οι «Άσοι» πήραν το Game 4 για να κερδίσουν τη σειρά best-of-5 με 3-1, και έγιναν η πρώτη ομάδα που κερδίζει διαδοχικά πρωταθλήματα WNBA μετά τις Λος Άντζελες Σπαρκς τις σεζόν 2001 και 2002.

Οι Έϊσις επικράτησαν χωρίς δύο βασικές, τις Τσέλσι Γκρέι και Κία Στόουκς, οι οποίες τραυματίστηκαν στο πόδι στο Game 3. Η Αλίσα Κλαρκ, που αναδείχθηκε η έκτη παίκτρια της χρονιάς στο WNBA, μπήκε στην αρχική πεντάδα και είχε 10 πόντους και οκτώ ριμπάουντ.

Σε ότι αφορά στην A’ja Wilson, αυτό ήταν το έκτο double-double της στην φετινή postseason και αναδείχθηκε δίκαια ως η MVP των τελικών του WNBA.

Παράλληλα, η φετινή MVP της κανονικής περιόδου, Μπριάνα Στούαρτ έμεινε στους 10 πόντους (3/17 σουτ) για την Λίμπερτι ενώ πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Κόρτνεϊ Βάντερσλουτ με 19 πόντους.