Η Εθνική Ελλάδας έχει μπροστά της, τη Δευτέρα (16/10), τον αγώνα με την Ολλανδία που έχει πάρει τον χαρακτήρα… τελικού πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024 και ο Τάσος Μπακασέτας εκπροσώπησε τους παίκτες στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι η ομάδα είναι πιο έτοιμη από ποτέ για να διαχειριστεί την κατάσταση.

Αναλυτικά όσα είπε ο διεθνής άσος…

«Στόχος μας είναι από την αρχή της διοργάνωσης ήταν να βρεθούμε στα τελικά της διοργάνωσης. Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να διαχειριστούμε την κατάσταση αλλά το πιο σημαντικό δεν είναι τι λέμε αλλά να το δείχνουμε. Τα τελευταία δύο χρόνια βελτιωνόμαστε συνεχώς ως ομάδας και σε αυτό το επίπεδο είναι πολύ σημαντικό. Αυτή είναι το παράδειγμα για όλη την ομάδα. Ο τρόπος που αγωνιζόμαστε και μιλάμε σε συνεντεύξεις, πρέπει να είμαστε το παράδειγμα. Θεωρώ ότι το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό και θέλω να πιστεύω ότι αποτελούμε παράδειγμα».

Για τη δεύτερη ευκαιρία: «Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ποδοσφαιριστής εθνικής ομάδας που να μην έχει την πίεση και τον φόβο της ήττας είτε είναι φιλικό είτε επίσημο. Το τι καταφέραμε το προηγούμενο καλοκαίρι ανήκει στο παρελθόν. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο όμιλο που αντιμετωπίσαμε και για να βρεθούμε σε αυτό το σημείο, σημαίνει ότι κάναμε κάτι πολύ καλά και πιστεύαμε ότι μέσα από αυτόν τον όμιλο να καταφέρουμε κάτι. Ήμασταν έτοιμοι. Σίγουρα υπήρξε ένα παιχνίδι που δεν καταφέραμε να δείξουμε καλή εμφάνιση αλλά όλες οι εθνικές έχουν το δικαίωμα να έχουν μία κακή μέρα».

Για το τι δεν θα ήθελε να δει στο παιχνίδι: «Δεν θα ήθελα να μοιραστώ αυτά τα στοιχεία και δεν θέλω ό,τι συζητηθεί στην ομάδα να βγει προς τα έξω. Πάντα κάνουμε την αυτοκριτική μας. Καταλάβαμε τι κάναμε λάθος και το παράδειγμα είναι η αντίδραση στα επόμενα δύο παιχνίδια».

Για τον τρόπο παιχνιδιού: «Συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει μία υπέρβαση για να πάς στο EURO. Θέλαμε να έχουμε την ευκαιρία για μία υπέρβαση όπως το αυριανό παιχνίδι. Θα είμαστε έτοιμοι για να φανούμε αντάξιοι για ένα τόσο σοβαρό ματς. Γνωρίζει καλά ο κόουτς πως να διαχειριστεί μία ομάδα κάτω από τέτοια πίεση. Θα σας απαντήσει αναλυτικά στις ερωτήσεις για τον τρόπο παιχνιδιού. Του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».

Για το γεμάτο γήπεδο: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είναι κάτι που πάντα συζητούσαμε μεταξύ μας και να μας υποστηρίζει ο κόσμος μας. Υπάρχει μεγάλη χαρά, ανυπομονησία και χαίρομαι που δείχνουν τέτοια διάθεση γιατί έχουμε ανάγκη τον κόσμο. Ήδη έχουμε καταφέρει να έχουμε μία δεύτερη ευκαιρία από το Nations League. Οι πράξεις μιλούν και το γεγονός ότι έχουμε πάρει το αποτέλεσμα που θέλουμε, μας γεμίζει εμπιστοσύνη προς τον προπονητή. Το πιο σημαντικό είναι τι φαίνεται στο γήπεδο»

Για το αν υπάρχει ωρίμανση στο πνευματικό κομμάτι και παίρνουν αποτελέσματα πλέον κόντρα σε μικρότερες ομάδες: «Θεωρώ ότι αυτό το κομμάτι έχει κάνει τη διαφορά για να βρεθούμε εδώ. Στα προκριματικά του Μουντιάλ είχαμε πει μόλις τελείωσαν τα προκριματικά, ότι υστερούσαμε σε εμπειρία και δεν κρύφτηκε κανείς. Υπάρχει περισσότερη εμπειρία, μπορούμε να διαχειριστούμε την πίεση. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. Αυτό έχει κάνει τη διαφορά».

Για το αν είναι πιο σημαντικό τα αποτελέσματα ή το δέσιμο: «Το δέσιμο υπήρχε από πάντα. Ποτέ δεν είχαμε προβλήματα μεταξύ μας και αυτό κρινόμαστε. Είναι κάτι που συνδυάζεται και είμαι χαρούμενος που πάντα υπήρχε ένα πολύ καλό κλίμα, όταν έχει χρειαστεί να κερδίσουμε ένα παιχνίδι το έχουμε κάνει».