Ο Σεΐχης Γιασίμ από το Κατάρ έφτασε στο σημείο να προσφέρει 7 δισ. ευρώ για την αγορά του 100% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του κλαμπ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, ο οποίος επίσης ενδιαφερόταν.

Το θέμα της πώλησης των Κόκκινων Διαβόλων άρχισε πριν πολλούς μήνες, με την οικογένεια Γκλέιζερ να περιμένει τις προτάσεις των ενδιαφερόμενων: Από τη μία πλευρά οι Καταριανοί, από την άλλη ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, ο πλουσιότερος Βρετανός. Και οι δύο ενδιαφερόμενοι, επομένως, άρχισαν να… μονομαχούν, με το ποσό να ανεβαίνει συνεχώς, μέχρι που έφτασε στα 7 δισ. ευρώ.

Αυτή ήταν η τελευταία πρόταση που έκανε ο Σεΐχης Γιασίμ για το 100% των μετοχών, αναλαμβάνοντας παράλληλα να αποπληρώσει και τα χρέη του κλαμπ. Πρόταση, όμως, που δεν ήταν αρκετή για να πείσουν τους Γκλέιζερ να πουλήσουν. Αυτό αναφέρει ο δημοσιογράφος Φαμπρίτσιο Ρομάνο, προσθέτοντας ότι οι Καταριανοί πήραν πλέον την απόφαση να αποσυρθούν από τη διεκδίκηση των μετοχών της Γιουνάιτεντ, ενημερώνοντας σχετικά και με τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες της.

Αυτό, προφανώς, σημαίνει ότι ο δρόμος είναι ανοιχτός πλέον για τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ για να αγοράσει -αν φυσικά το επιθυμεί ακόμη- τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την ίδια ώρα που οι οπαδοί της ομάδας πιστεύουν ότι οι Γκλέιζερ δεν θέλουν πραγματικά να πουλήσουν και ότι θα βάλουν νέα εμπόδια αν προκύψει νέα πρόταση.