Η εβδομάδα που διανύουμε, όπως όλα δείχνουν, είναι η τελευταία με τον Στιβ Μπένετ ως επικεφαλής της ΚΕΔ αφού η απόφασή του να ορίσει Έλληνα διαιτητή στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, η οποία δηλώνει «κάθετα αντίθετη» με αυτό, προκάλεσε την οργή του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου.

Η αναμέτρηση των Πράσινων με τους Κιτρινόμαυρους στη Λεωφόρο ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και ο ορισμός Έλληνα διαιτητή από τον Μπένετ, όπως είχε κάνει και στο ΠΑΟΚ – Άρης, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Αντιδράσεις που φτάνουν μέχρι και στην ΕΠΟ, με τον Μπαλτάκο να θέτει θέμα Μπένετ, πλέον, μέσω της ακόλουθης δήλωσης…

«Ο κ. Μπένετ για τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΑΕΚ της Δευτέρας 25/9 έχει ορίσει Έλληνα Διαιτητή. Ο κ. Μπένετ, παρά την προσπάθειά μου για την πρόσκληση ξένων διαιτητών στα ντέρμπυ, παρά την αντίστοιχη ενασχόληση και ενέργεια του Προέδρου της UEFA κ. Τσέφεριν, παρά την εκπεφρασμένη άποψη όλων των εμπλεκομένων στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δεν όρισε ξένο διαιτητή ούτε στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ ούτε στο ντέρμπυ της ερχόμενης Δευτέρας.
Για τον λόγο αυτό, συγκαλώ την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, με θέμα: Πρόεδρος ΚΕΔ/ΕΠΟ».