Τετραμελής εγκληματική ομάδα, που καλλιεργούσε και διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες κάνναβης, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στις περιοχές Άνω και Κάτω Σουλίου Μαραθώνα, τέσσερα μέλη της σπείρας, ένας 28χρονος Αλβανός, δύο Έλληνες 49 ετών και μία 46χρονη Ελληνίδα.

Η αστυνομία εντόπισε στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα δύο θερμοκήπια, ειδικά διαμορφωμένα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και τα έθεσε σε διακριτική επιτήρηση, διαπιστώνοντας τη δράση της ομάδας, ενώ ταυτοποίησε τα στοιχεία των μελών της.

Μετά τη σύλληψη των τεσσάρων ατόμων, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν τα δενδρύλλια κάνναβης των δύο φυτειών. Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1.294 δενδρύλλια κάνναβης, εξοπλισμός καλλιέργειας δενδρυλλίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρία κινητά τηλέφωνα.

Όπως εξακριβώθηκε, η σπείρα καλλιεργούσε και διακινούσε τα ναρκωτικά αυτά, ενώ το χρηματικό όφελός της από την παράνομη δράση της υπολογίζεται σε 500.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.