Ένας 19χρονος συνελήφθη το απόγευμα, από άνδρες της κρατικής ασφάλειας, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην επίθεση που πραγματοποίησαν μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», σήμερα το πρωί, σε συμβολαιογραφείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ακαδημίας. Τα μέλη του «Ρουβίκωνα», που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν στο συμβολαιογραφείο, λίγο μετά τις 10:00 και προκάλεσαν υλικές ζημιές, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν. Σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» υποστηρίζει, μεταξύ άλλων ότι πραγματοποίησε την επίθεση στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο «γιατί η συμβολαιογράφος συμμετέχει σε πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτων κατοικιών». doihgfioh2 doihgfioh3 doihgfioh4

Καταγγέλλουν τις βιαιότητες οι συμβολαιογράφοι

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου απερίφραστα καταγγέλλει τις βιαιότητες και τις πράξεις ανομίας που διαπράχθηκαν σήμερα από μέλη του Ρουβίκωνα, σε συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Ακόμη, ο Σύλλογος, εκφράζει την αγανάκτησή του, καθώς «αποδεικνύεται πλέον ότι, η στοχοποίηση των συμβολαιογράφων δεν αφορά μόνο, όπως ήθελαν μέχρι πρότινος να ισχυρίζονται κάποιοι, την προστασία των αδύναμων, αλλά εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες άκρως επικίνδυνες για το κράτος δικαίου και ευρύτερα για την κοινωνική ειρήνη». Επίσης αναφέρει ότι η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος, η οποία και στοχοποιήθηκε από μέλη του Ρουβίκωνα, «όχι μόνο δεν έχει διεξάγει πλειστηριασμούς, που να αφορούν οφειλές σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, πόσο δε μάλλον πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά είναι και υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου, με συνδυασμό που έχει εκπεφρασμένη δημόσια και καταγγελτική άποψη για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας». doihgfioh5 Εξάλλου, ο Σύλλογος θέτει το ερώτημα εάν «άραγε αυτές οι ακρότητες ποιούς ακριβώς εξυπηρετούν και εναντίον ποιών στρέφονται;» και προσθέτει: «Όποια και να είναι η απάντηση, αποτελεί θλιβερή διαπίστωση το γεγονός ότι στην κρίσιμη αυτή στιγμή για τη χώρα και λίγες μόνο μέρες πριν από τις εκλογές στον Σύλλογο, κάποιοι εξακολουθούν να επιλέγουν την τρομοκρατία και τις απειλές σκεπτόμενοι μικροπολιτικά και με μόνο σκοπό να μην αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο και όχι προς όφελος του αδύναμου, αλλά προς όφελος όλων εκείνων που εξυπηρετούνταν και εξυπηρετούνται από την κοινωνική και οικονομική αστάθεια». Παράλληλα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, ότι «προστασία των αδύναμων προκύπτει από τους νόμους και εφαρμόζεται από τη Δικαιοσύνη σε μία συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοκρατία και όχι από βιαιότητες και τραμπουκισμούς». doihgfioh6 Την ίδια στιγμή, η συμβολαιογράφος Αθηνών Χριστίνα Μάνδρου, με αφορμή τη σημερινή επίθεση σε συμβολαιογραφικό γραφείο επισημαίνει σε δήλωσή της ότι «οι ευθύνες των αρμοδίων είναι μεγάλες» και ότι οι επιθέσεις σε συμβολαιογράφους για τους πλειστηριασμού αποτελεί άδικα στόχο των όποιων κοινωνικών διαμαρτυριών, καθώς μάλιστα οι συμβολαιογράφοι είναι σκληρά εργαζόμενοι και βαριά φορολογούμενοι επαγγελματίες. «Ο Σύλλογος των Συμβολαιογράφων οφείλει να ασκήσει κάθε πίεση προς πάσα κατεύθυνση ώστε η Πολιτεία να εξασφαλίζει διαρκώς τις ασφαλείς συνθήκες που απαιτούνται για την άσκηση των καθηκόντων του Συμβολαιογράφου που ασχολείται με την αναγκαστική εκτέλεση» σημειώνει η Χριστίνα Μάνδρου και προσθέτει ότι είναι αξιοσημείωτο ότι «η επίθεση έγινε σε προεκλογική για το σώμα περίοδο και σε συνάδελφο υποψήφια σε συνδυασμό που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.