Στη σύλληψη ενός χειριστή ταχύπλοου σκάφους προχώρησε σήμερα (12/07) το Λιμενικό Σώμα, μετά από προγραμματισμένη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή «Λάμπη» στην Κω. Το συγκεκριμένο ταχύπλοο, είχε μόλις αποβιβάσει ικανό αριθμό αλλοδαπών σε παρακείμενη παραλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, ο χειριστής του ανωτέρου σκάφους, στη θέα του περιπολικού σκάφους, επιχείρησε αναστροφή και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς έναντι τουρκικά παράλια. Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με τα οποία ο ανωτέρω δεν συμμορφώθηκε, ενώ προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς και επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους του λιμενικού.

Στη συνέχεια, το πλήρωμα του σκάφους προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους. Ο χειριστής του ταχύπλοου περισυνελέγη από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους και μεταφέρθηκε σε λιμένα στην Κω, όπου οι προαναφερθέντες αλλοδαποί τον αναγνώρισαν και τον υπέδειξαν ως διακινητή του σκάφους που τους μετέφερε.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 31χρονος διακινητής, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 187 του Π. Κ. (Εγκληματική οργάνωση), του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω μέσο διακίνησης.