Δεν έχουν τέλος τα περιστατικό βίας με δράστες ανήλικους, με την ΕΛ.ΑΣ. αυτή τη φορά να συλλαμβάνει μία ακόμη «άγουρη» συμμορία. Συνολικά, από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθησαν στα Καμίνια του Πειραιά πέντε άτομα, εκ των οποίων οι τέσσερις ανήλικοι (σ.σ. από 15 έως 17 ετών) και ο πέμπτος μόλις 19 ετών.

Όλα ξεκίνησαν στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Κωνσταντινουπόλεως στον Ταύρο, λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν η «άγουρη» συμμορία προσέγγισε δύο νεαρούς που επέστρεφαν από διασκέδαση. Με την απειλή μαχαιριών και χρήση σωματικής βίας, τους απέσπασαν τα κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια διέφυγαν προς τον Πειραιά με ένα ασημί Ι.Χ. αυτοκίνητο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και ξεκίνησαν άμεσα αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Σχεδόν 20 λεπτά αργότερα, στα Καμίνια του Πειραιά, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν ένα «ύποπτο» Ι.Χ. αυτοκίνητο, προσήγαγαν τους πέντε επιβάτες στο Τ.Α. Ταύρου – Μοσχάτου και εκεί αναγνωρίστηκαν από τα θύματα, με τις προσαγωγές να γίνονται συλλήψεις για ληστεία.

Χειροπέδες σε 15χρονο με μαχαίρι και σφυρί

«Λαβράκι» έβγαλε ο έλεγχος αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε έναν 15χρονο κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά. Όπως διαπιστώθηκε ο ανήλικος είχε πάνω του ένα μαχαίρι κι ένα σφυρί, με τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανήκει σε συμμορία που «χτυπάει» στα βόρεια προάστια. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 22:30 το βράδυ της Κυριακής (2/10).