Η ώρα του εισαγγελέα για τον Δημήτρη Λιγνάδη έφτασε καθώς σήμερα (29/6) είναι εκείνος που παίρνει τη σκυτάλη της πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας για να προτείνει επί της ενοχής ή όχι του κατηγορούμενου.

Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνος Κούντριας, αφού εκτιμήσει όλα τα δεδομένα θα αναπτύξει το νομικό σκέλος των κακουργηματικών πράξεων που αφορούν σε τρεις υποθέσεις βιασμών ανηλίκων και μιας ενήλικου άνδρα. Ο εισαγγελικός λειτουργός, στη συνέχεια, θα προτείνει χωριστά για την κάθε καταγγελία που έχει γίνει σε βάρος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη.

Η πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού έρχεται αμέσως μετά την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο όσα του αποδίδονται καταλογίζοντας πικρίες και αντιπαλότητες αλλά και δική του απερισκεψία στον χειρισμό καταστάσεων.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έκανε λόγο για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του δίνοντας, παράλληλα, πολιτική διάσταση στις κατηγορίες. «Έκανα την αυτοκριτική μου για το που βρίσκεται η δική μου ευθύνη και έφτασα σε αυτό το σημείο. Απερίσκεπτα άσκησα τη γοητεία μου, φλέρταρα παραπάνω, έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις σε άνδρες και γυναίκες, είχα μια υπερβολή ως προς την ποιότητα και ποσότητα… Δεν είμαι κατηγορούμενος για κορτάκιας, πέφτουλας, γύπας, γητευτής. Μπορεί να υπήρξα αυτό το άτομο. Μπορεί να ξέφυγα σε αυτό τον τομέα» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «Δεν είμαι ούτε εκβιαστής ούτε βιαστής».

Ο κατηγορούμενος απέδωσε την εμπλοκή του στις υποθέσεις βιασμών σε ένα κράμα ανθρώπων με διαφορετικά κίνητρα ο καθένας, που ενώθηκαν ενώ μίλησε και για το κίνημα του metoo ισχυριζόμενος ότι χρησιμοποιήθηκε από τους καταγγέλλοντες για να εμφανιστούν ως θύματα βιασμού. «Η προσωπική εκδίκηση από την απόρριψη, να στεγαστούν κάτω από την ομπρέλα του metoo και μετά να θυματοποιηθούν από ένα τέτοιο σοβαρό κίνημα που θα μπορούσε να είναι πολύ ωφέλιμο…Μόλις άνοιξε η ομπρέλα του metoo. Μπήκαν όλοι και τα ξερά και τα χλωρά κάτω από την ομπρέλα» είπε.

Η ολοκλήρωση της εισαγγελικής πρότασης θα σημάνει την αρχή του τέλους της δίκης καθώς αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας και υπεράσπισης. Στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη προκειμένου να εκδώσει την απόφαση του η οποία, εκτός απροόπτου, αναμένεται μέσα στον Ιούλιο.