Τέλος στη δράση της συμμορίας Γεωργιανών διαρρηκτών έδωσε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, συλλαμβάνοντας έναν 70χρονο και έναν 36χρονο που είχαν στήσει το κρησφύγετο τους σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η δράση του συγκεκριμένου διδύμου ήταν τόσο στοχευμένη που μόνο από τέσσερις διαρρήξεις στο κέντρο της Αθήνας (σ.σ. μέχρι στιγμής τόσες έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά οι Αρχές εκτιμούν ότι εμπλέκονται σε πολλές περισσότερες) φέρονται να αποκόμισαν οικονομικό όφελος που ξεπερνάει τις 440.000 ευρώ. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμορίας που διαπράττει διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας προέκυψε ότι οι δύο Γεωργιανοί, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2021, είχαν συστήσει συμμορία με συμπαγή δομή και διακριτούς ρόλους που διέπραττε διαρρήξεις- κλοπές σε οικίες στο κέντρο των Αθηνών. Για να προσεγγίζουν τις οικίες – στόχους χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα με ειδικά διαμορφωμένες κρυψώνες, για να αποκρύπτουν τα διαρρηκτικά εργαλεία και τα κλοπιμαία. Κατά τη διάπραξη των κλοπών, αλλά και γενικότερα στις μετακινήσεις τους ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί και λάμβαναν όλα τα μέτρα προφύλαξης (αντιπαρακολούθησης) που θα απέτρεπαν την σύλληψή τους. Για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. τα αντικείμενα που αφαιρούσαν από τις οικίες τα διοχέτευαν σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια στο κέντρο των Αθηνών.

Στην κατοχή τους και από τις έρευνες σε οικίες βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε 7 φυσίγγια και 6 φυσίγγια, πλήθος κοσμημάτων, χρυσαφικών και ρολογιών, 4 φορητοί υπολογιστές, πλήθος περιφερειακών εξαρτημάτων υπολογιστή, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM, πλήθος διαβατήριων και δηλωτικών εγγραφών σε διάφορα ονόματα, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, πλήθος επωνύμων ρούχων και αρωμάτων, πλήθος κλειδιών διαφόρων τύπων.

Επίσης κατασχέθηκαν: μεταλλικό αναδιπλούμενο μαχαίρι και ξιφίδιο, τα χρηματικά ποσά των 155 ευρώ, 250.000 λιρών Τουρκίας, 249 δολαρίων ΗΠΑ, μία χρυσή λίρα Αγγλίας, μικροποσότητα κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας.