Ένταση σημειώθηκε κατά την ανακοίνωση της απόφασης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου το μεσημέρι της Τρίτης (3/5) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας. Μόλις ανακοινώθηκε ότι κρίνονται ένοχοι ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης αλλά αθωόνονται οι τέσσερις αστυνομικοί μέσα στο δικαστήριο ακούστηκε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα που φώναξε δυνατά «Ντροπή» ενώ και άλλα άτομα έδειξαν την αντίθεσή του στην απόφαση και αποχώρησαν από την αίθουσα.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον συνδικαλιστή της αστυνομίας, Σταύρο Μαυροειδάκο, τον οποίο επιχείρησαν να απομακρύνουν οι φρουροί. Κατά την έξοδο της Μάγδας Φύσσα από την αίθουσα η ένταση «χτύπησε κόκκινο» καθώς η μητέρα του Παύλου Φύσσα βρισκόταν μεταξύ των ατόμων που απωθήθηκαν από φρουρούς με ασπίδες.

Η πρόεδρος ζήτησε να περάσουν έξω αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις

Στο άκουσμα της απόφασης δημιουργήθηκε ένταση τόσο εντός όσο και εκτός της δικαστικής αιθούσης. «Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε με την πρόεδρος να ζητά να περάσουν έξω αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη.

Μάγδα Φύσσα: Να σας βρει το ίδιο

Την ώρα που η μητέρα του Παύλου Φύσσα βγήκε από την αίθουσα φανερά εκνευρισμένη φώναζε: «Να σας βρει το ίδιο».

«Δεν κάνατε καλα τη δουλειά σας» είπε η Μάγδα Φύσσα όπως μετέδωσε ο Alpha.

Ένοχοι ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης – Αθώοι οι αστυνομικοί

Μετά από διάσκεψη περίπου τριών ωρών το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, έκρινε τους δυο κατηγορούμενους ένοχους για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία. Δυο ένορκοι μειοψήφησαν εκφράζοντας την άποψη ότι ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Με την ίδια απόφαση, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι τέσσερις αστυνομικοί που κάθισαν στο εδώλιο κρίθηκαν αθώοι. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών και επί των ποινών.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του Newsbeast: