Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον άνδρα που τοποθέτησε -γύρω στις 2:30- γκαζάκια στο σπίτι του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη στην Αργυρούπολη, τα οποία εξερράγησαν.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ο άνδρας, που όπως είπε ο δημοσιογράφος φόραγε σκούφο και μάσκα, να ανεβαίνει τα σκαλιά του σπιτιού, να ανοίγει έναν σάκο και να αφήνει τα γκαζάκια. Λίγη ώρα μετά ακούστηκε μια πολύ δυνατή έκρηξη και ξέσπασε φωτιά.

«Κοιμόμουν και άκουσα έναν κρότο και ένα μπαμ. Βγήκα έξω είχε πάρει φωτιά η πόρτα όλη. Ένα από τα γκαζάκια δεν είχε σκάσει. Αν δεν είχα αυτή την βαριά πόρτα ασφαλείας θα είχε μπει μέσα όλο. Μένει η πεθερά μου στο ισόγειο, που δεν είναι εδώ τώρα, αν ήταν εδώ θα είχαμε ιστορίες» είπε.

Στην ερώτηση αν μπορεί να σκεφτεί τον λόγο που έγινε η επίθεση ο Δημήτρης Καμπουράκης την απέδωσε στους κινδύνους της δημοσιογραφίας. «Οι κίνδυνοι του επαγγέλματος, πού να πάει το μυαλό; Καταρχήν είναι έκπληξη, λες θα καούν οι άνθρωποί μου» είπε και περιέγραψε τον άνθρωπο πίσω από τα γκαζάκια. «Ένας ήταν, φορούσε μαύρο σκούφο , μάσκα και είχε μούσι. Αν περνούσε κάποιος από εδώ, θα είχε καεί» τόνισε.

Ο δημοσιογράφος είχε δεχτεί απειλές και πέρσι. Τότε η Αστυνομία του είχε προτείνει να έχει αστυνομική φρουρά. «Πριν κανένα χρόνο είχα απειλητικά μέιλ, είχε επικοινωνήσει η Αστυνομία να μου πει αν θέλω να έχω αστυνομική συνοδεία και είπα δεν θέλω, δεν νιώθω καλά να έχω έναν άνθρωπο να είναι η σκιά μου. Τώρα θα το ξανασκεφτώ, το επάγγελμα έχει κινδύνους. Να μη μιλώ επειδή μου έκαψαν την πόρτα;» αναρωτήθηκε.