Την ακύρωση της από 30.04.2010 απόφασης των υπουργών Οικονομίας και Υποδομών, καθώς και άλλων προγενέστερων που ορίζουν ανώτατες τιμές στα εισιτήρια της οικονομικής θέσης των επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων των πλοίων ζητούν με προσφυγή τους στο ΣτΕ η Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου και η Hellenic Seaways.

Υποστηρίζουν, ότι η επιβολή ανώτατων τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έρχεται σε αντίθεση με τη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (τώρα ΔΕΕ).

Ακόμη, αναφέρουν ότι μετά το 2004 ο κρατικός έλεγχος των τιμών των εισιτηρίων είναι δυνατός μόνο σε περιπτώσεις καταχρηστικών και υπερβολικών τιμολογήσεων, όπου δηλαδή δεν υπάρχει εύλογη σχέση μεταξύ τιμών και οικονομικής αξίας του προϊόντος, ή της παρεχόμενης υπηρεσίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.