Την παραίτηση του υπέβαλε αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείαςκοκ Παναγιώτης Ευστρατίου με αφορμή την εμπλοκή του ονόματος του σε υπόθεση ναρκωτικών. Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός αναφέρει ότι παραιτήθηκε για την προάσπιση του κύρους του δικαστηρίου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του 66χρονου δικαστικού λειτουργού κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή αλλά έγινε γνωστή σήμερα καθώς τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και η ηγεσία του ΣτΕ δεν επιβεβαίωναν την είδηση.

Οι αρχές έφτασαν στον 66χρονο όταν βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης σε νεαρούς, οι οποίοι τον υπέδειξαν ως προμηθευτή τους. Ο ανώτατος δικαστικός συνελήφθη όταν στο σπίτι του στα νότια προάστια ανιχνεύτηκαν ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν σε εξακρίβωση στοιχείων και σωματικό έλεγχο δύο νεαρών που κινούνταν κοντά στο σπίτι του 66χρονου δικαστή.

Όταν οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των νεαρών μικροποσότητα κοκαΐνης εκείνοι ισχυρίστηκαν πως τα ναρκωτικά τους τα είχε προμηθεύσει ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός με τον οποίον είχαν συναντηθεί λίγο νωρίτερα στο σπίτι του.

Ο δικαστικός κλήθηκε από τους αστυνομικούς για εξηγήσεις και εκεί φέρεται να ανέφερε ότι τους γνωρίζει. Ακολούθησε έρευνα –παρουσία εισαγγελέα- στο σπίτι του και αμέσως μετά σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους.