Τέσσερις Έλληνες, μεταξύ των οποίων και αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στα Χανιά για αδικήματα που αφορούν σε απειλή, εξύβριση, βία κατά υπαλλήλων, υπόθαλψη εγκληματία και παραβάσεις για όπλα και ναρκωτικά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για άσκοπους πυροβολισμούς, αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων μετέβησαν στο σημείο, όπου εντόπισαν σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες.

Ακολούθησε έρευνα, κατά την οποία, στην κατοχή του αστυνομικού και στον χώρο πλησίον του αυτοκινήτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με τον γεμιστήρα του, φυσίγγια, κάλυκες και μικροποσότητα κάνναβης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ..

Σημειώνεται, δε, πως κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ένας εκ των ημεδαπών εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ το κατασχεθέν όπλο, καθώς και τα φυσίγγια και οι κάλυκες, θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Επιπροσθέτως, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), κατά την ίδια ανακοίνωση.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.