Ένσταση ακυρότητας για την διαδικασία κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ανηλίκων κατά συρροή.

«Μαζί με τον κ. Λιγνάδη εμφανιστήκαμε στην ανακρίτρια με σκοπό να καταθέσουμε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας. Προκαλείται απόλυτη ακυρότητα όταν ο φερόμενος ότι διέπραξε οποιαδήποτε πράξη δεν κληθεί προηγουμένως να λάβει αντίγραφο των κατηγοριών και να καταθέσει γραπτές ή προφορικές ρητές εξηγήσεις. Υπάρχει μια εξαίρειση: μπορεί ο εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη αν πρόκειται για αυτόφωρη διαδικασία ή αν ο φερόμενος ως δράστης κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Ο εισαγγελέας κώφευσε και έκανε την ποινική δίωξη», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Η ένσταση κατατέθηκε καθώς ο Δημήτρης Λιγνάδης ζήτησε να δώσει ανωμοτί κατάθεση, πριν καταστεί κατηγορούμενος, και δεν έγινε δεκτό το αίτημα του.

«Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου δεν υπάρχουν. Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Μικρή δικογραφία δέκα φίλων με μηνύσεις των μηνυτών. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι», είπε ο κ. Κούγιας, αναφερόμενος και στις δύο περιπτώσεις.

Τι αναφέρεται στο έγγραφο που έχει η ανακρίτρια

Στο έγγραφο που βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας και η τύχη του θα κριθεί αύριο αναφέρεται στην ουσία της υπόθεσης καθώς ο κατηγορούμενος στρέφεται ευθέως κατά των καταγγελλόντων λέγοντας:

«Οι δύο πράξεις που μου αποδίδονται έχουν παλαιό χρόνο τέλεσης, Αυγούστου 2010 και Αύγουστο 2015, οι δε μάρτυρες κατηγορίας δεν βρίσκονται σε πρόσφατη συναναστροφή μαζί μου, αλλά έχουν να με δουν πάρα πολλά χρόνια, βάσει των καταθέσεων τους από πέντε έως 23 χρόνια, πολλοί εξ’ αυτών ζουν στο εξωτερικό και κατά συνέπεια δεν ήταν σε θέση να εισφέρουν είτε από προσωπική αντίληψη είτε παραπέμποντας σε κάποιο τρίτο πρόσωπο του περιβάλλοντος μου έστω και ένα πρόσφατο περιστατικό, εκ του οποίου να προκύπτει ότι “έχω σχεδιάσει” να τελέσω νέα εγκλήματα είτε ομοειδή με αυτά που μου αποδίδονται είτε διαφορετικά.

Η περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης χωρίς να κληθώ σε παροχή εξηγήσεων και η έλλειψη οποιασδήποτε αντικειμενικής διασταύρωσης και συγκριτικής αξιολόγησης των μαρτυρικών καταθέσεων μέχρι και τον χρόνο εκδόσεως του εντάλματος, είχαν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο δικός μου αντίλογος στην δικογραφία και συνεπώς για βασανιστή αποδοχή εκ μέρους της ανακρίτριας των περιστάσεων δήθεν τέλεσης τον διωκόμενων αδικημάτων δεν οφείλεται σε ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων ή σε ανεπάρκεια Των υπερασπιστικών μου ισχυρισμών, αλλά σε προκατάληψη, στο δυσμενές για εμένα κοινωνικό και πολιτικό κλίμα και στην μεροληπτική και μονόπλευρη υπερπροβολή φημών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δύο εκ των μαρτύρων κατηγορίας αναφέρουν αόριστα ότι είχαν ακούσει φήμες σχετικά με εμένα για σχέσεις που υποτίθεται ότι είχα με ανήλικα άτομα, χωρίς βέβαια να κατονομάζουν την “πηγή” της γνώσης τους».

«Δούλος των παθών αλλά όχι βιαστής παιδιών»

Ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του απέδωσε σε αντιζηλίες και φθόνο τις καταγγελίες εναντίον του εντολέα του, κάνοντας λόγο για αδύναμη δικογραφία. Μάλιστα, αναφέρθηκε αναλυτικά στα στοιχεία της δικογραφίας και απάντησε για συγκεκριμένη περίπτωση πως ο κατηγορούμενος έχει άλλοθι. Μάλιστα, πριν την απολογία του θα προτείνει την εξέταση μαρτύρων που φέρονται να επιβεβαιώνουν το άλλοθι του. «Δούλος των παθών αλλά όχι βιαστής παιδιών» είπε για τον πελάτη του ο κ. Κούγιας.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 14:30.