Την ερχόμενη Τετάρτη, 28 Μαΐου, θα συνεχιστεί, με τις απολογίες των κατηγορουμένων, η δίκη για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Τον κύκλο των απολογιών θα ανοίξει ο πρώην δημοτικός ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, θα ακολουθήσουν -κατά σειρά- ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου. Οι τρεις πρώτοι είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη, ενώ στους δύο τελευταίους είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης αντιστοίχως 10 και 15 ετών.

Ύστερα από 37 μέρες ακροαματικής διαδικασίας, ο πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία της εξέτασης μαρτύρων. Τελευταίοι, από τον κατάλογο των δεκάδων μαρτύρων που παρέλασαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες από την δικαστική αίθουσα, εξετάστηκαν οι μάρτυρες υπεράσπισης των δύο κατηγορούμενων πρώην διευθυντών.

Πιο χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση μίας συνταξιούχου δημοτικής υπαλλήλου που κατηγορήθηκε για την πολύκροτη υπόθεση, αλλά αθωώθηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Σε μία συναισθηματικά φορτισμένη κατάθεση, η μάρτυρας δήλωσε πεπεισμένη ότι ο πρώην συνάδελφός της Π. Σαξώνης λέει ψέματα και τον κάλεσε ευθέως «να σηκωθεί, σαν άντρας, να πει την αλήθεια». «Κάθε βράδυ πετάγομαι στον ύπνο. Εφιάλτης μου έγινε» είπε αγανακτισμένη η Τερψιθέα Χριστοφορίδου, η οποία θήτευσε επί μία 10ετία στην Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου. Αναφερόμενη στον ισχυρισμό του Π. Σαξώνη, σύμφωνα με τον οποίο, ο ίδιος έπαιρνε το 10% από τα υπεξαιρεθέντα χρήματα και τα υπόλοιπα τα παρέδιδε με σακούλες στον Μ. Λεμούσια, η μάρτυρας ανέφερε: «Και κλέφτης και ψιλικατζής δεν γίνεται. Ας μας φέρει έστω μία φωτογραφία, που να αποδεικνύει τον ισχυρισμό του».