Στη σύλληψη τεσσάρων διακινητών μεταναστών στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας προχώρησαν την Κυριακή (18/10) και σήμερα Δευτέρα (19/10) οι αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Καβάλας. Τα εν λόγω άτομα προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στο ύψος του οικισμού Βαφέικων Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό δράστη, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα δύο  μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 8-10-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Ξάνθης.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον αλλοδαπό οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία.

Ακολούθως, στο ύψος του κόμβου Αμφίπολης το αυτοκίνητο εξήλθε από την Εγνατία Οδό και ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε προστατευτικές μπάρες και πινακίδα κυκλοφορίας, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό και τον αλλοδαπό συνοδηγό – συνεργό του, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, βραδινές ώρες της 18/19-10-2020, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι δύο από τους οδηγούς – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.