Συμβασιούχος σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη χτες το απόγευμα, Τετάρτη 3 Μαϊου, μέσα στο Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας, ενώ επιχείρησε να βάλει μέσα στην φυλακή ναρκωτικά χάπια και κινητά τηλέφωνα, που ήταν «παραγγελία» από κρατούμενους, κάτι που έκανε συστηματικά επ’ αμοιβή τον τελευταίο καιρό.

Συγκεκριμένα, ο σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος είναι συμβασιούχος ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, είχε εντοπιστεί μετά από πληροφορίες που αξιοποιήθηκαν κατάλληλα από τη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας και χτες πραγματοποιήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους αιφνιδιαστική έρευνα στο ατομικό σακίδιο που έφερε μαζί του την ώρα που έμπαινε στις φυλακές για να αναλάβει υπηρεσία.

Στο σακίδιο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– 203 ναρκωτικά δισκία ecstasys,

– 10 κάρτες sim και

– 5 κινητά τηλέφωνα και 5 ακουστικά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, το οποίο ανέλαβε την προανάκριση.

Όπως προέκυψε προανακριτικά ο συλληφθείς για την εισαγωγή των παραπάνω ειδών στο Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας θα ελάμβανε 800 ευρώ, ενώ το τελευταίο εξάμηνο είχε προβεί σε άλλες τέσσερις παρόμοιες πράξεις, αποκομίζοντας 1.700 ευρώ.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, για παράβαση καθήκοντος και για δωροδοκία για παράνομες πράξεις, με την οποία οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για τα προαναφερόμενα αδικήματα και παραπέμφθηκε για απολογία στον ανακριτή Χαλκίδας. Επιπλέον, κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου εις βάρος του.