Τριπλό μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε στη 1:55 τα ξημερώματα, έξω από το διαμέρισμα του γενικού γραμματέα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Ζαριανόπουλου. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός από γκαζάκια δεν εξερράγη, ωστόσο προκλήθηκε φωτιά, που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν μικρής έκτασης υλικές ζημιές. Λίγα λεπτά αργότερα, παρόμοιος μηχανισμός εξερράγη έξω από το διώροφο σπίτι αρχιφύλακα, στην περιοχή των Αμπελοκήπων ενώ στις 11:15 το πρωί άγνωστοι πυροδότησαν μηχανισμό έξω από το σπίτι του τέως προέδρου της ΕΣΗΕΜ-Θ Δημήτρη Γουσίδη.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ με ανακοίνωσή της καταδίκασε την ενέργεια σε βάρος του πρώην προέδρου της, τονίζοντας ότι: «Η ΕΣΗΕΜ-Θ με αγανάκτηση και οργή καταδικάζει τη δράση όσων στρέφονται εναντίον της δημοσιογραφίας και των θεσμικών εκπροσώπων της, χρησιμοποιώντας βία. Κάθε χτύπημα εναντίον δημοσιογράφου αποτελεί χτύπημα εναντίον της ενημέρωσης. Οι αρχές οφείλουν να προστατεύσουν τον δημοσιογραφικό κόσμο από παρόμοιες ενέργειες, οι οποίες απειλούν την ίδια την ελευθερία του Τύπου».