Ξεκίνησαν σήμερα, Τετάρτη, στο Εφετείο οι αγορεύσεις της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η αρχή έγινε με τη συνήγορο της οικογένειας Φύσσα, Χρύσας Παπαδοπούλου, η οποία επεσήμανε πως ο Παύλος ήταν στοχοποιημένος από μέλη της ΧΑ και αυτό προκύπτει μετά την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών στις οποίες φαίνονται μέλη της οργάνωσης να τον μνημονεύουν μήνες πριν τη δολοφονία του και να τον αποκαλούν «αναρχοάπλυτο».

Η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα όπως μεταδίδει σε σχετικό της ρεπορτάζ η ΕΡΤ έκανε λόγο για προσχεδιασμένη δολοφονία. Αυτό, όπως είπε «προκύπτει από τις τηλεφωνικές κλήσεις το μοιραίο εκείνο βράδυ».

«Ο κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής και πρώην πυρηνάρχης της τοπικής της ΧΑ στη Νίκαια Γιώργος Πατέλης πήρε πρώτα το ”ok” από τον Γιάννη Λαγό, συγκρότησε με sms το τάγμα εφόδου που επιτέθηκε στον Παύλο Φύσσα» είπε η Χρύσα Παπαδοπούλου και επεσήμανε πως μόλις 33 λεπτά μετά τη δολοφονία ενημερώθηκε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Πριν ακόμη καλά καλά ενημερωθεί η οικογένεια του θυμάτος».

«Ο Παύλος Φύσσας δεν δολοφονήθηκε για το τίποτα», τόνισε και εξήγησε πως δεν ήταν κομματικοποιημένος και ότι τον μαχαίρωσαν επειδή έγραφε αντιφασιστικούς στίχους.