Η «Μηδενιστική Ταξιαρχία» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο ΑΤ Πεντέλης

«Βρισκόμαστε σε συνεχή πόλεμο με το κράτος, γι'αυτό επιτιθόμαστε και θα επιτιθόμαστε με κάθε ευκαιρία» αναφέρουν στο κείμενο τους


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
7:07
04/11/2019
Η «Μηδενιστική Ταξιαρχία» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο ΑΤ Πεντέλης
19
loading

Την ευθύνη για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης, που σημειώθηκε στις 12 Οκτωβρίου, ανέλαβε η «Μηδενιστική Ταξιαρχία» με κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Όπως αναφέρει η ομάδα στο κείμενο της ανάληψης ευθύνης, «η επίθεση αυτή δεν έγινε συμβολικά ή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά ως μια πράξη πολέμου ενάντια στο κράτος». «Βρισκόμαστε σε συνεχή πόλεμο με το κράτος, γι'αυτό επιτιθόμαστε και θα επιτιθόμαστε με κάθε ευκαιρία», αναφέρουν στο κείμενό τους οι αντιεξουσιαστές, προσθέτοντας ότι δεν περιμένουν κανένα κάλεσμα από τον αναρχικό χώρο για να αναλάβουν δράση.

Αναλυτικά το κείμενό τους:

«Ξημερώματα της 12/10 διαταράξαμε την ασφάλεια και την τάξη σε μια φιλήσυχη γειτονιά όπως είναι τα Μελίσσια. Με μπουκάλια στα χέρια και με την ακαταμάχητη θέληση για επίθεση στο εδώ και το τώρα, επιτεθήκαμε στο ΑΤ Πεντέλης, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά, πως οι μπάτσοι είναι πιο ανήκανοι από ποτέ. Όλα όσα γράφτηκαν και διαδόθηκαν, στα ΜΜΕ, ήταν μια επίδειξη εντυπωσιασμού και αποτελεσματικότητας των κρατικών μηχανισμών καταστολής ώστε ο πολίτης να νιώθει ότι το "κακό" νικήθηκε και πλέον μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Η επίθεση αυτή δεν έγινε συμβολικά ή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά ως μια πράξη πολέμου ενάντια στο κράτος.

Δεν επιτιθόμαστε στους μπάτσους ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή και την "βιαιότητα" τους. Δεν ενστερνιζόμαστε αυτήν την άποψη, διότι μας φέρνει πάντα στη θέση του θύματος. Θεωρούμε τους εαυτούς μας, ξεκάθαρα, εχθρούς του κράτους και της εξουσίας του και αυτομάτως δεν περιμένουμε από αυτούς καμία δίκαιη μεταχείριση, δικαιοσύνη, ευγένεια ή ανθρωπιά. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί μπάτσοι. Υπάρχουν μόνο μπάτσοι και εξουσιαστές.

Βρισκόμαστε σε συνεχή πόλεμο με το κράτος, γι'αυτό επιτιθόμαστε και θα επιτιθόμαστε με κάθε ευκαιρία. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να περιμένουμε μέχρι να εκκενωθεί μία ακόμη κατάληψη ή να συμβεί ένας ακόμη φόνος από μπάτσους ή ένας πολιτικός κρατούμενος να ξεκινήσει μία ακόμη απεργία πείνας. Δεν περιμένουμε κανένα κάλεσμα από τον αναρχικό χώρο για να λάβουμε δράση. Το θεωρούμε αυτονόητο. Δεν πιστεύουμε - ούτε και θέλουμε - πως οι καταστροφικές μας επιθυμίες και το πάθος μας πρέπει να περιοριστούν, λόγω των συνθηκών, είτε να περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθούμε. Η κατάλληλη στιγμή για να επιτεθούμε ήταν χθες.

Πολλοί νέοι σύντροφοι (και κάποιοι όχι τόσο νέοι που δείχνουν να ξεχνούν εύκολα) έζησαν και επαναπαύτηκαν με την κυβέρνηση του Συριζα, άφησαν τους εαυτούς τους να υποκύψουν στον φόβο από την προπαγάνδα και τον απειλητικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας. Άφησαν τους εαυτούς τους να αρρωστήσουν από τις φήμες και τον γενικευμένο πανικό. Πολλοί από εμάς ξέχασαν τα "ένδοξα" χρόνια του παρελθόντος όπου υπήρχαν συγκρούσεις, από μεριάς μας, κόσμος στους δρόμους και στα οδοφράγματα με πολύωρες συγκρούσεις με τους μπάτσους. Καταλήψεις, δυναμικά μπλοκ σε πορείες, νυχτερινές δράσεις κτλπ. Ξέχασαν ή δεν γνώριζαν πως η καταστολή δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά κάτι σύμφυτο σε κάθε κυβέρνηση, με μόνη διαφορά τον τρόπο εφαρμογής της. Ο Συριζα το εφάρμοσε διακριτικά (τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια της θυτίας του), όμως κατάφερε να αποσυντονίσει μεγάλο μέρος κοινωνικής σύγκρουσης και να "πνίξει" σχεδόν τα πάντα σε μια κατάσταση ειρήνης. Για εμάς άλλαξαν μόνο οι μορφές και οι στρατηγικές. Κάθε κυβέρνηση, κάθε πολιτικό κόμμα, κάθε αντιπροσώπευση της επιβληθείσας τάξης είναι και θα είναι ο στόχος μας.

Η ΝΔ διεξήγαγε μια καμπάνια βασισμένη στην προπαγάνδα, τα fake-news και τις υπερβολές. Πιστεύουν πως στρατιωτικοποιώντας την πόλη θα πετύχουν κάτι, όμως δεν κατάφεραν να σταματήσουν τις επιθέσεις κατά των ομάδων ΜΑΤ, είτε άλλες δράσεις στην περιοχή των Εξαρχείων. Δεν κατάφεραν να σταματήσουν τίποτα και ας γέμισαν την γειτονιά με ΜΑΤ 24/7, μπάτσους με πολιτικά ρούχα ακόμη και με συνεχώς υπτάμενα drones. Ταυτόχρονα, δεν κατάφεραν να σταματήσουν ούτε το ναρκεμπόριο ή οποιαδήποτε άλλα εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά σε αρκετές περιοχές της Αθήνας. Στην πραγματικότητα, η εγκληματικότητα αυξήθηκε. Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν είναι να κρύψουν από την κοινή θέα πολλά από αυτά τα γεγονότα.

Η επίθεση στο ΑΤ Ζωγράφου και η δική μας ενάντια στο ΑΤ Πεντέλης κατέριψαν την προπαγάνδα της Ν.Δ, καθώς δεν είναι άξιοι να προστατέψουν ούτε τα αστυνομικά τους τμήματα.

Ένας ακόμα λόγος που επιλέξαμε σαν στοχοθεσία το ΑΤ Πεντέλης είναι γιατί πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να εξαπλώσουμε τη σύγκρουση έξω από τα Εξάρχεια και το κέντρο της Αθήνας γενικά. Αυτή τη στιγμή, τα Εξάρχεια είναι το επίκεντρο της προσοχής και της "ασφάλειας", και πιστεύουμε ότι συγκεντρώνοντας τις επιθέσεις και τις συγκρούσεις σε ένα μόνο μέρος της πόλης μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει παρά θετικές. Δεν θέλουμε βέβαια σε καμία περίπτωση να μην αναγνωρίσουμε την ιστορικότητα και την πρακτική αξία των Εξαρχείων, ούτε να τα παραδώσουμε αμαχητί. Δεν μας αρκεί να περιοριστούμε στον μικρόκοσμο των Εξαρχείων. Είναι πολύ εύκολη και αποτελεσματική, η επιτήρηση για το κράτος, με το να συγκεντρώνει τα ταραχοποιά και ανεπιθύμητα στοιχεία της κοινωνίας, σε μια περιοχή της μητρόπολη.

Τα Εξάρχεια δεν είναι ένα ζωντανό μουσείο πολιτικού ακτιβισμού ή μια νησίδα εναλλακτισμού και υποτηθέμενης "ελευθερίας", γιατί αν μιλάμε υπό αυτούς τους όρους τότε θέλουμε να τα κάψουμε συθέμελα μαζί με αυτούς που τα ρομαντικοποιούν και τα φετιχοποιούν. Στόχος μας λοιπόν είναι, να γίνουν όλες οι γειτονιές της πόλης κέντρα εξέγερσης και επίθεσης. Τα ψέματα τελείωσαν και όλοι όσοι θελουν να αποκαλούν τους εαυτούς τους εχθροί του συστήματος, ήρθε η ώρα να λερώσουν τα χέρια τους και να αφήσουν τα πάρτυ και το ρεφορμισμό στην άκρη. Γιατί στα λόγια και στα κείμενα είμαστε όλοι συγκρουσιακοί και επικίνδυνοι αλλά οι πράξεις μας καθρεφτίζουν ποιοι πραγματικά είμαστε. Επιθυμία μας είναι να εξαπλώσουμε τη σύγκρουση πέρα από κάποια οικοδομικά τετράγωνα και μερικούς δρόμους. Να καταρίψουμε τα όρια που βάζουμε οι ίδιοι στους εαυτούς μας, χωρίς να μας κυριεύει ο τρόμος, την κρατική προπαγάνδα όπως επίσης και τις άρρωστες και υπερβολικές φήμες που κάποιοι δειλοί διαδίδουν.

ΜΕΧΡΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΦΛΩΡΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ - ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ - ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Μηδενιστική ταξιαρχία

PD1: Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τα ΜΜΕ, αναφέροντας πως οι μπάτσοι καταδίωξαν και προσήγαγαν τους ανθρώπους που πραγματοποίησαν την επίθεση είναι απολύτως ψεύτικες. Φτάσαμε μέχρι την είσοδο του Α.Τ. και καθώς καίγαμε τα οχήματά τους και την είσοδο, οι μπάτσοι που είχαν βάρδια δεν έκαναν τίποτα πέρα απ'το να ουρλιάξουν και να κρυφτούν. Αφού εξαφανιστήκαμε στις σκιές, ακολουθώντας το σχέδιό μας, κάθε συμμετέχοντας της επίθεσης διέφυγε απ'την περιοχή χωρίς κανένα πρόβλημα. Για ακόμη μια φορά οι μπάτσοι, ανήκανοι και άχρηστοι ως συνήθως, προσήγαγαν όποιον τυχαίο βρήκαν στην περιοχή, όπως συνηθίζουν να κάνουν.

PD2: Αλληλεγγύη με τα εξεγερμένα αδέρφια/αδερφές της Χιλής όπου για μια ακόμα φορά μπάτσοι και στρατός προσπαθούν να καταστείλουν το πάθος για εξέγερση, σε ότι μας βυθίζει στην εξαθλίωση. Μια ζεστή αγκαλιά σε όσους, που παρά τους νεκρούς και τα πυρά, δεν το βάζουν κάτω δείχνοντας πως η θέληση για ελευθερία είναι ανίκητη.

PD3: Ας κάνουμε αυτόν τον χειμώνα πολύ ζεστό. Ούτε βήμα πίσω».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

19
σχόλια
 1. avatar φωφω

  Καινούργια λουλουδάκια ενεφανίσθησαν . Γεμίσαμε οργανώσεις .

 2. avatar Μηδενιστική μ[…] εις το τετράγωνο

  Είναι γνωστό ότι τα αναρχοφασιστικά αυτά φρικιά, τα καλοζωισμένα τεμπελόσκυλα της κοινωνίας είναι εντελώς αμόρφωτα ούγκανα. Στόκοι τελείως. \"Επιτιθόμαστε\" λένε τα σούργελα. χαχαχαχα . Ρε αυτοί είναι έτοιμοι φιλόλογοι για διορισμό.

 3. avatar κοδρος

  Ηρθατε υπουλα μες τη νυχτα. Εμεις οι φιλησυχοι πολιτες θα αντισταθουμε στο καθε φασιστα που θα ερχεται νυχτα για μας καψει.

 4. avatar αυτα καλο ειναι

  να γινονται

 5. avatar οι ανεύθυνοι

  ανέλαβαν την ευθύνη. Εξαιρετικό παράδειγμα σουρεαλισμού.

 6. avatar καθιστε να βγει η νδ κυβερνηση

  και αυτα θα σταματησουν

  1. avatar Xountalas

   Όταν γίνονταν επί Τσίπρα τα καμαρωνες, επί Κούλη μόνο σου ξυνιζουν.Τα ιδεολογικά σου αδερφχια είναι εξάλλου.

 7. avatar titanic

  Οταν πάρετε τη εξουσία, θα μας πείτε τι θα κάνετε;
  Θα σφάξετε όλους τους αντιφρονούντες;
  Θα έχετε αστυνομία;
  Με την Τουρκία τι θα κάνετε;
  Με το Ισλάμ;
  Μιλήστε μας για την κοινωνία που θα φτιάξετε, πως θα λύσετε τα προβλήματα,πως θα παραμείνει η χώρα ανεξάρτητη και ελεύθερη, πως τέλος πάντων θα είναι η ζωή μας υπό την κυριαρχία σας.

 8. avatar Μηδενιστικη ταξιαρχεια

  Λεει......χαχαχα. Μα ποσο φλωρακια 15χρονα βορειοπροαστακια!!! Και παρασκευη βραδυ αναρχομπυρες στα εξαρχεια. Αμα παει κατι στραβα τηλ στον μπαμπα που εχει ακρες στην ασφαλεια και την κυβερνηση. ΕΑΚ στο πανεπιστημιο ερασμους στην βαρκελωνη και απο εκει τσεο σε καποιο υπουργειο εμεις φταιμε που ψηφιζουμε

 9. avatar Αυτά μέχρι ποτε ;

  Εκμετάλλευση τις δημοκρατίας ειναι.βγηκαν τα τεμπελόσκυλα στου δρόμους και κάνουν τους ήρωες ,Σας βαρεθήκαμε [.....]

 10. avatar Ιέραξ

  Τεμπέληδες των Βορείων Προαστείων είναι. Την ημέρα λένε τις ακακίες τους και το βράδυ στα μπαράκια παραμυθιάζονται μεταξύ τους για τα δήθεν κατορθώματα τους. Πάντως ο μπαμπάς φροντίζει ώστε ο τραπεζικός τους λογ/σμός να τροφοδοτείται κανονικά. Τουλάχιστον 5 χρόνια φυλακή παρέα με χαρμάνια βαρυπηνίτες για να .... Ξέρουν αυτοί.

 11. avatar Αννα Α.

  Κακός δημοσιεύετε τις επιστολές στρατόκ....ων (ταξιαρχία) αναρχικών σκουπιδιών

 12. avatar spyrospeiratis

  10 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ 100.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ Α.Φ.Μ. ΕΚΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΤΡΥΠΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ.

 13. avatar Αγραμματοι

  Μάθετε ορθογραφία πρώτα και μετά επιτίθεστε.

 14. avatar Εβραίος

  Για το ψυχιατρείο είστε!!

 15. avatar Κουφός Ντίνας

  Άλλη μια δημοκρατική οργάνωση; Δεν καταλαβαίνετε ρε ηλίθιοι, ότι δεν πείθετε κανέναν;

 16. avatar Η Εθνομηδενιστικη ταξιαρχία απο πόσους αποτελείται

  Μάλλον εχουν βάλει πολλα μηδενικά για να γίνει ταξιαρχία μάλλον την μπέρδεψαν με την Διμοιρία.

 17. avatar te

  κυριε χρυσοχοιδη μαλλον ηρθε ο καιρος να τελειωσει η χωρα με αυτα τα αποβρασματα
  ΑΡΧΙΣΤΕ [...], ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ
  το χαιδεμα και οι συζητησεις απλα τους τονωνουν

 18. avatar Αν πατε

  Στα Γιαννιτσα να δειρετε τα εθνικια που εβριζαν τους προσφυγγες, θα ερθω μαζι σας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει