Στο σφυρί για μερικές χιλιάδες ευρώ βγαίνουν υπερπολυτελή αυτοκίνητα από επιχειρηματίες και ελευθέρους επαγγελματίες, καθώς καταφεύγουν σε ενεχυροδανειστήρια, τα οποία ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια λόγω της οικονομικής κρίσης.

Τα ενεχυροδανειστήρια φαντάζουν ως σανίδα σωτηρίας στους καταναλωτές που έχουν άμεση ανάγκη από μετρητά για να αποπληρώσουν τα χρέη της εφορίας, οφειλές από τυχερά παίγνια, τις δαπάνες από προβλήματα υγείας ή ώστε να μη χρειαστεί να διακόψουν τις σπουδές των παιδιών τους!

Ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου ακινήτων, αυτοκινήτων και σκαφών, μιλώντας στις Αποκαλύψεις, λέει ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο αυξήθηκαν κατά 15% οι πολίτες που καταφεύγουν στην επιχείρησή του προκειμένου να βρουν άμεσα χρήματα.

«Επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι περισσότεροι πελάτες μου, οι οποίοι όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας έρχονται σε μένα, αξιοποιώντας την περιουσία τους. Τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι υπερπολυτελή. Για μια Φεράρι, που την άφησε ως ενέχυρο ο ιδιοκτήτης της, έδωσα 100.000 ευρώ, ενώ για μια Πόρσε 80.000 ευρώ. Οι περισσότεροι ξεπληρώνουν το χρέους τους εντός του συμφωνημένου χρονικού ορίου, ενώ λίγοι είναι εκείνοι που αδυνατούν να το αποπληρώσουν».